Vojnike tek očekuje naporan rad na usavršavanju osvojenih znanja i vještina

U Danilovgradu održan Dan visokih zvanica uz prikaz sposobnosti

Vojnike tek očekuje naporan rad na usavršavanju osvojenih znanja i vještina

Ministarka odbrane Crne Gore, prof. dr Olivera Injac, prisustvovala je Danu visokih zvanica povodom završetka osnovne obuke pripadnika Vojske Crne Gore u spašavanju vitlom u kriznim situacijama i prirodnim katastrofama, realizovanom u kasarni “Milovan Šaranović” u Danilovgradu.

 Ovom prilikom je upriličen i prikaz sposobnosti, razvijenih kroz zajedničku obuku sa Oružanim snagama Austrije, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

1637502099ytclv9tuh8vqggkai747x498

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Milutin Đurović  je izrazio zahvalnost Oružanim snagama Austrije na doprinosu u reformama i podizanju kapaciteta Vojske Crne Gore, posebno planinskih jedinica.  

"Riječ je o dugogodišnjoj saradnji, koja se ogleda u aktivnom angažmanu austrijske vojske u prenošenju znanja, sa akcentom na planinsko ratovanje. Prva zajednička vježba pripadnika dvije vojske, pod nazivom “Zajednički izazov” (Common Challenge), održana je u Crnoj Gori 2017. godine", navode iz MO.

vojskacg

Zamjenik komandanta Centra za obuku, major Rade Stijepović, izrazio je veliku zahvalnost i zadovoljstvo obukom, ali i cjelokupnom saradnjom sa Oružanim snagama Austrije.

On je napomenuo da naše vojnike tek očekuje naporan rad na usavršavanju osvojenih znanja i vještina.

helikoptervojske

Pukovnik oružanih snaga Austrije, Bernd Rot, koji je gostima i zvanicama predstavio vježbu, potvrdio je da će austrijska vojska i dalje pružati punu podršku i sarađivati na polju obuke sa jedinicama Vojske Crne Gore, pogotovo u oblastima vezanim za planinsko ratovanje i spašavanje, djelovanje u uslovima prirodnih katastrofa, na zadacima evakuacije i zaštiti industrijskih kapaciteta.

1637502746az7juvb2ncopvqlvi1920x1280

Danu visokih zvanica prisustvovao je i ambasador Austrije u Crnoj Gori, dr Karl Majkl Miler, više vojnih predstavnika zemalja partnera i saveznica,  kao i predstavnici MUP.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.