Milatović: Cilj
Jakov Milatović

Milatović: Cilj "Evropa sad" je povećanje životnog standarda

Primjena plana Evropa sad ima za cilj da poveća životni standard u Crnoj Gori, a da istovremeno učini ekonomiju dodatno konkurentnom i privlačnijom za investicije, saopštio je ministar ekonomskog razvoja, Jakov Mlatović.

On je na Twitteru napisao da je neto prosječna zarada u Crnoj Gori u prethodnih deset godina porasla za samo 40 eura i to sa 490 eura u 2012. na 530 eura u ovoj godini.

"Uz primjenu plana, neto prosječna zarada u 2025. godini je predviđena na 900 eura, što je danas negdje na nivou Poljske. Bez primjene plana, neto prosječna zarada će sporo rasti, kao i do sada, i 2025. godine dostići nivo od oko 600 eura, što je današnji nivo Bugarske", kazao je Milatović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.