Bošnjak: Predstavnici sektora bezbjednosti detaljno da ispitaju postupanje nad Vukčevićem
Branka Bošnjak

"Policajce koji se iživljavaju nad građanima hitno odstraniti iz policije"

Bošnjak: Predstavnici sektora bezbjednosti detaljno da ispitaju postupanje nad Vukčevićem

Nadali smo se da je nakon smjene odnarođenog i bahatog režima završeno sa maltretiranjem slobodnih građana koji znaju svoja prava i ne dozvoljavaju poniženja i uvrede, ali nažalost izgleda da to nije tako i da još uvjek u represivnom aparatu kojim vi rukovodite ima pojedinaca koji misle da su jači od zakona, kojima "zakon leži u topuzu" i koji se neprimjereno i bahato ponašaju, bacajući mrlju na kompletan bezbjedonosni sistem, poručila je Branka Bošnjak potpredsjednica Skupštine Crne Gore u otvorenom pismu Dritanu Abazoviću, Sergeju Sekuloviću i Zoranu Brđaninu.

"Jedan mladi momak, dostojanstven, sa stavom, član Mreže mladih Pokreta za promjene, Danilo Vukčević, doživio je iživljavanje predstavnika interventne jedinice, samo zato što je upozorio tu gospodu na bahato i neprimjereno ponošanje i uvredljivi rečnik, da bi na kraju poslije torture u policijskom vozilu i privođenja završio u Urgentnom centru", kazala je Bošnjak. 

Zabrinjava kako navodi činjenica da je "među ovim nasilnicima u uniformi bio i onaj koji je i široj javnosti već poznat po nasilničkom ponašanju i neobuzdanom željom za vrijeđanjem, prijetnjama i maltretiranjem građana".

Dodaje da te koji brukaju časnu i tešku profesiju, treba hitno odstraniti i privesti pravdi.

Očekuje od predstavnika bezbjednosnog sekotra da ovaj slučaj hitno i detaljno ispitaju i da pojedince, koji ne slučajno krše pravila i ne nose akreditacije, i koji se sa nepodnošljivom lakoćom iživljavaju nad pristojnim građanima, brukajući uniformu koju nose i zloupotrebljavajući svoj položaj, sankcionišu i ne daju im više nikad priliku da mogu nešto slično da naprave.

"Ovakvo ponašanja nečasnih pojedinaca u uniforemi, na psihu jednog mladog momka ostaviće ožiljak za koji treba vrijeme da iščili, a da ne pričamo o nepovjerenju i nagomilanom bijesu zbog učinjene nepravde pa je vrlo važno da dođe do osude ovakvih pojedinaca kao satisfakcija", istakla je Bošnjak.  

Pozvala je i Savjet za građansku kontrolu policije da ispita ovaj slučaj jer se ne smije dozvoliti zataškavanje.

"Očekujem od vas koji vodite bezbjedonosni sektor Crne Gore, da me kao potpredsjednicu Skupštine Crne Gore informišete o preduzetim koracima i rezultatima istrage ovog slučaja", poručila je ona.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.