Bečić: Vrijednosti koje Budva posjeduje ulivaju nadu za bolju budućnost Crne Gore
Opština Budva

Predsjednik Skupštine čestitao Dan opštine

Bečić: Vrijednosti koje Budva posjeduje ulivaju nadu za bolju budućnost Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić čestitao je 22. novembar – Dan opštine Budva, predsjedniku Opštine Marku Careviću, predsjedniku Skupštine Krstu Radoviću i svim građankama i građanima Budve.

"Povodom 22. novembra, Dana Opštine Budva, u ime Skupštine Crne Gore, ali i u svoje lično ime, upućujem iskrene čestitke Vama i svim građankama i građanima Budve. Prilika je da se podsjetimo istaknutih stranica istorije istinskog dragulja crnogorskog primorja, koji svojom ljepotom obasjava cijeli Jadran, kao jedno od njegovih najstarijih naselja. U duhu Vaše današnje svečanosti i proslave, prisjetimo se hrabrih predaka, koji su prvi u porobljenoj Evropi uzeli pušku i ustali protiv fašizma 13. jula 1941. godine, a koji su svoj slobodarski duh i ratni put baš na ovaj datum tri godine kasnije krunisali oslobođenjem svog grada. Taj primjer patriotizma, borbi za bolje i ljepše sjutra i mi danas moramo da njegujemo i slijedimo", naveo je Bečić u čestitki.

Čuvajući svoje bogato kulturno i istorijsko nasljeđe, u cijeloj Crnoj Gori prepoznato kao posebno i istaknuto, a koje su Budvi tokom duge istorije ostavile civilizacije mnogih naroda, opijeni ljepotama vaših brda i vašeg mora, Budva je poručuje Bečić danas simbol turističke i kulturne metropole. 

"Upravo su vrijednosti Opštine Budva nešto što kulturi i turizmu Crne Gore uliva posebnu nadu, jer je Budva mjesto gdje se cjelokupno društveno nasljeđe gajilo i unaprjeđivalo tokom vjekova, osobito imajući u vidu djela vrhunskih književnika, slikara, graditelja i drugih vrijednih neimara. Na osnovu svega rečenog, izražavam uvjerenje da ćemo baštiniti evropske vrijednosti, zadržati zacrtani kurs i ostvariti sve željene ciljeve, a to su u prvom redu: mir, stabilnost i prosperitet Crne Gore", zaključio je Bečić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.