Pejović: Ne pripadam nijednoj partiji, preporučila me struka; Krvavac: Popisa će biti
MONSTAT

Reagovanje na saopštenje DF-a

Pejović: Ne pripadam nijednoj partiji, preporučila me struka; Krvavac: Popisa će biti

Vršilac dužnosti direktora Uprave za statistiku Miroslav Pejović saopštio je da ne pripada nijednoj političkoj partiji i da će obezbijediti Monstat-u profesionalnu nezavisnost od političkih uticaja.

Pejović je reagovao na saopštenje Demokratskog fronta iz kojeg su kazali da se njegovim imenovanjem šalje jasna poruka da popisa u Crnoj Gori neće biti ni sljedeće godine i da je Vlada Monstat predala DPS-u.

"Na temeljima principa zvanične statistike, obezbjeđujući dalju profesionalnu nezavisnost ove institucije od političkih uticaja, energično ću doprinositi budućim rezultatima institucije kojom ću rukovoditi, jer na mjesto v.d. direktora preporučila me isključivo struka, a ne politika, nijesam član ni jedne političke partije", saopštio je Pejović.

On je naveo da su kvalifikacije koje su ga preporučile u odabiru za tu funkciju, rezultat njegovog dosadašnjeg radnog angažmana u Monstat-u, obzirom da je radni angažman u toj instituciji započeo 2008. i do danas prošao kroz sve faze procesa proizvodnje zvaničnog statističkog podatka.

"Svoja lična i profesionalna usavršavanja sticao sam kroz stažiranja u Eurostat-u i statistici Poljske, a tim iskustvom i znanjem doprinosio ostvarivanju rezultata u proizvodnji zvanične statistike, oslanjajući se na savremene evropske trendove", naveo je Pejović.

Krvavac: Nije tačno da popisa neće biti

Državni sekretar u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja Branko Krvavac takođe je saopštio da Uprava za statistiku treba da bude nezavisna institucija, a da je Pejovića preporučila samo struka - rad u oblasti statistike više od 12 godine, kao i stažiranje u Eurostatu i Statističkom zavodu Poljske.

"Program rada Vlade CG za 2021. je jasan: Predlog zakona o popisu u četvrtom kvartalu, što je do kraja godine", napisao je Krvavac na Tviteru.

On je kazao da Ministarstvo finansija i socijalnog staranja ni u čemu ne kasni, već radi zakonito.

"Uz najveći fokus na rast standarda građana, što je i najvažnije, niko ne mora da nas podsjeća na ono što je u Programu rada ove Vlade - nije tačno da popisa neće biti", naveo je Krvavac.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.