BS: U Pljevljima nastavak zastrašivanja muslimanskog naroda, poručuje im se da nisu poželjni
Bošnjačka stranka

"Napad za svaku osudu"

BS: U Pljevljima nastavak zastrašivanja muslimanskog naroda, poručuje im se da nisu poželjni

Bošnjačka stranka saopštila je da pljevaljski muslimani od 30. avgusta 2020. godine "žive u konstantnom strahu od pojedinaca koji narušavaju sklad, poručujući muslimanima da nijesu poželjni u Pljevljima".

Iz Bošnjačke stranke reagovali su nakon incidenta u Pljevljima gdje je policija uhapsila Zorislava Lekovića (52) zbog sumnje da je napao aktivistkinju Sigurne ženske kuće Sabinu Talović i izvršnog direktora Umjetničke galerije "Vitomir Srbljanović" Belisa Pojatića.

"Najnoviji incident u Pljevljima, u kojem je Pljevljak Zorislav Leković ispred džamije provocirao prolaznike, noseći četničku zastavu, a nakon toga napao dvoje pripadnika bošnjačke nacionalnosti, nastavak je torture koju trpe pljevaljski muslimani u posljednjih godinu dana. U dana kada se obilježava Dan opštine Pljevlja, kada se svi sjećamo antifašističke borbe i kada smo pomislili da su fašistički i četnički pokreti zauvjek poraženi, nažalost, dešava se nešto što ne doprinosi multietičnosti Pljevalja i Crne Gore", navodi se u saopštenju Bošnjačke stranke.

Ističu da je današnji incident i napad na Pojatića i Talović "još jedan pokušaj demostriranja sile većine nad manjinom".

"Mi na to nećemo pristati. Nećemo dozvoliti da fašisti, pripadnici četničkih pokreta i mrzitelji bošnjačkog naroda bilo kome prijete, ugrožavaju ga ili nas proglašavaju nepoželjnima. Pozivamo ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i direktora policije Zorana Brđanina da reaguju što je brže moguće, i da u skladu sa svojim ingerencijama preduzmu sve moguće radnje, kako bi ovaj slučaj dobio potpuni epilog. Bošnjačka stranka će obavijestiti međunarodne organizacije i ambasade o stanju u Pljevljima i činjenicama sa kojima se svakodnevno suočavaju muslimani u ovom gradu", navodi se u saopštenju Bošnjačke stranke.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.