Zenga u Pljevljima napao žensku osobu i policajca
Foto: CdM

Zenga u Pljevljima napao žensku osobu i policajca

Pljevljak Zorislav Leković zvani Zenga napao je danas aktivistkinju Sigurne ženske kuće Sabinu Talović u Ulici Kralja Petra u tom gradu.

Prema saznanjima CdM-a Talović je željela da uslika Lekovića, pri čemu ju je on napao, a potom je nasrnuo i na policajca.

Kako prenosiCdM on je pokušao da oduzme pištolj jednom od policijskih službenika.

Kako su saopštili iz Uprave policije, brzom intervencijom Leković je uhapšen a obzirom da je pružao otpor upotrijebljena su sredstva prinude.

Leković je od ranije poznat javnosti. On je prethodno defilovao sa četničkom zastavom i ispisanim "4S“ na torzu u Pljevljima, zbog čega je procesuiran nadležnim organima.

Leković je u januaru prošle godine dobio podršku od grupe Udruženje veterana „Garda panteri“ za njegovo zalaganje i angažman u litijama protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Zenga je na stupce medija dospio u avgustu prošle godine kada je privođen nakon izbora, kada je u Pljevljima zabilježen niz incidenata na nacionalnoj i vjerskoj osnovi.

U medijima u regionu, naročito Srbiji, to je prezentovano kao atak na sprski korpus i ljude koji su učestvovali u"odbrani svetinja“.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.