Krivokapić: Tivat svojim razvitkom i ponudom na sebe skrenuo pažnju svjetskog džet-seta
Opština Tivat

Premijer čestitao Dan Opštine

Krivokapić: Tivat svojim razvitkom i ponudom na sebe skrenuo pažnju svjetskog džet-seta

Predsjednik Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić čestitao je građanima i rukovodstvu opštine Tivat, Dan opštine 21. novembar.

"Munjevita je brzina kojom se Tivat transformiše, od mjesta koje je bilo nadaleko poznato po Mornaričko – tehničkom remontnom zavodu, u grad koji je svojom sadržajnom, elitnom turističkom ponudom, na sebe skrenuo pažnju čak i svjetskog džet-seta. U toj dinamičnoj transformaciji koja se nastavlja, dešavale su se greške i propusti koje se i danas rješavaju i koje će se nadalje sanirati u hodu", poručio je Krivokapić.

Pozdravio je napore lokalne samouprave da u potpunosti valorizuje sav ekološki i ljudski potencijal Tivta, te trud da od prirodnog bogatstva koje posjeduje ovaj grad, korist osjete svi njegovi građani i država Crna Gora.

"Sva naša moraju biti rukovođena mišlju da je naša generacija samo jedna u nizu koja je dužna da sljedećim u nasljedstvo ostavi novu vrijednost. Ovu priliku, takođe, koristim da čestitam značajan jubilej koji obilježava tivatska vazdušna luka - pola vijeka postojanja Aerodroma Tivat. Kao da je baš on presudno uticao da ovaj zalivski gradić i cijelo crnogorsko primorje, pomjere granice i postanu, danas već nezaobilazne, ekskluzivne tačake na turističkoj mapi Mediterana", naglasio je Krivokapić.

Dodaje da su se međunarodna vazdušna luka, marina koja je reprezentativna u globalnim okvirima superjahtinga, te jadranska magistrala, prirodno naslonili na kosmopolitska stremljenja, međuvjerski i međuetnički sklad u kojem žive stanovnici mjesta, čije ime podsjeća na njegovu drevnu prošlost.

"Novi, održivi infrastrukturni i privredni projekti, koje ova Vlada sa lokalnom upravom ima u planu da sprovede u narednom periodu, garant su da i Tivat i Crna Gora imaju izvjesnu prosperitetnu budućnost”, navodi se u čestitki premijera Krivokapića.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.