Serhio Kun Aguero završio karijeru!
Serhio Kun Aguero

Serhio Kun Aguero završio karijeru!

Napadač Barselone Serhio Aguero moraće da završi karijeru zbog srčanih problema.

Kako prenosi Gerard Moreno, odluka je konačna i katalonski klub je obaviješten o zdravstvenoj situaciji argentisnkog napadača.

Aguero je ljetos iz Mančester Sitija došao na "Kamp Nou“ i u četiri utakmice postigao je jedan gol.

Tridesettrogodišnjem fudbaleru je pozlilo 30. oktobra u 41. minutu duela sa Alavesom kada je legao na zemlju i uhvatio se za grudi. Aguero je osjetio jako kucanje srca i odmah je prebačen u bolnicu.

Prve procjene su bile da će Argentinac van terena biti najmanje tri mjeseca, ali detaljnim pregledima i analizama ustanovljeno je da nije u stanju da nastavi profesionalnu karijeru.

Aguero je ponikao u Independijenteu (2003-06), a potom je igrao za Atletiko Madrid (2006-11) i Mančester Sitiju (2011-21).

Sa Atletikom je osvojio Ligu Evrope i Superkup Evrope, dok je sa Sitijem, između ostalog, pet puta bio prvak Engleske. Ekipu sa Etihada predvodio je i sa kapitenskom trakom.

Ovog ljeta sa selekcijom Argentine osvojio je Kopa Amerika, a ima i zlatnu medalju sa Olimpijskih igara 2008. Sa reprezentacijom je bio i dva puta prvak svijeta u uzrastu do 20 godina.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.