Dr Erović: Da nije bilo Borovinić-Bojović i osoblja KCCG ja danas ne bih bio živ
Kenan Erović

Grube neistine na račun ministarke zdravlja, žalosno što iza svega stoje kolege koje nisu ušle u kovid zonu

Dr Erović: Da nije bilo Borovinić-Bojović i osoblja KCCG ja danas ne bih bio živ

"Ministarstvo zdravlja je u proteklih godinu dana učinilo sve da se pandemija stavi pod kontrolu i da se sačuvaju životi građana, počev od nabavke opreme i ljekova za potrebe liječenja covid pacijenata pa do nabavki vakcina, kojih kada je ministarka preuzela funkciju nije uopšte bilo niti su postojali ugovori o njihovoj nabavci", kazao je spec. anesteziologije, reanimatologije i intenzivne terapije i direktor Opšte bolnice u Bijelom Polju Kenan Erović.

On je to saopštio povodom kako navodi, grubih kvalifikacija na račun ministarke zdravlja dr Jelene Borovinić Bojović i napada na Ministarstvo zdravlja tokom preformansa.

"Mislim da se radi o grubim, najblaže rečeno, neistinama, koje žele da unište i anuliraju sve ono što zdravstveni radnici i Ministarstvo zdravlja čine kako bi pomogli građanima Crne Gore", kazao je Erović.

Istakao je da su u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Crne Gore sprovođene i sprovode se sve epidemiološke mjere po preporukama Svjetske zdravstvene organizacije.

Erović ističe da performans koji je sproveden prije svega vrijeđa ljekare i medicinsko osoblje koji se nesebično daju tokom cijelog trajanja pandemije, od kojih su mnogi uništili svoje zdravlje, neki postali invalidi a pojedini su izgubili život.

"Da li se na “vakav način, crtajući mete zdravstvenim radnicima, izražava zahvalnost za sve što su uradili?Lično sam imao iskustvo sa najtežom kliničkom slikom i svim mogućim komplikacijama od COVID 19 infekcije. Kao ljekar anesteziolog zarazio sam se radeći i pružajući svu moguću pomoć u liječenju najtežih pacijenata u crvenoj zoni. Zbog komplikacija i teške kliničke slike postao sam pacijent ministarke dr Jelene Borovinić Bojović. Da nije bilo doktorke i osoblja KCCG ja danas ne bih bio živ, kao ni stotine i stotine drugih pacijenata kojima je ministarka dr Jelena Borovinić Bojović pružila stručnu pomoć", istakao je Erović.

Prema njegovim riječima, žalosno je i zlonamjero što iza svega ovoga stoje i njegove kolege koje nikad nogom nijesu kročile u crvenu zonu.

"Njih nije briga za zdravlje građana već je ovo njihova kuknjava za nekim, njima ali i građanima dobro poznatim, stvarima koje nemaju veze sa medicinskom doktrinom i etikom”, zaključio je Erović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.