Potpisan memorandum o saradnji Ministarstva kapitalnih investicija i Saobraćajnog fakulteta Univerziteta u Beogradu
Bojović i Bojanić na sastanku, Foto: MKI

Potpisan memorandum o saradnji Ministarstva kapitalnih investicija i Saobraćajnog fakulteta Univerziteta u Beogradu

Ministarstvo kapitalnih investicija Vlade Crne Gore i Saobraćajni fakultet Univerziteta u Beogradu potpisali su danas memorandum o saradnji kao osnov za zajednički rad na projektima iz oblasti saobraćaja, transporta i logistike. Memorandum su potpisali ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić i dekan Saobraćajnog fakulteta Univerziteta u Beogradu Nebojša Bojović.

Saradnja će biti usmjerena na izradu planova razvoja infrastrukture i servisa iz oblasti saobraćaja, transporta i logistike, usklađivanje zakonskog okvira i harmonizacije standarda, preporuka i pravilnika u oblasti saobraćaja, transporta i logistike sa Evropskom unijom.

Takođe, ovim memorandumom je predviđen i rad na predlozima politike neophodnih mjera Vlade Crne Gore i strategije razvoja saobraćaja, transporta i logistike, ali i međusobnu razmjenu i zajedničko izdavanje naučnih i stručnih publikacija.

Saobraćajni fakultet Univerziteta u Beogradu vodeći je fakultet u Srbiji po učešću u velikim međunarodnim projektima poput onih koje finansira Evropska unija ali i bilateralnim projektima u regionu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.