Jokić: Nije bitno ko je predlagač, interesi građana Berana nam moraju biti na prvom mjestu
Branislav Jokić, Foto: DPS

Jokić: Nije bitno ko je predlagač, interesi građana Berana nam moraju biti na prvom mjestu

U susret dugo čekane sjednice Skupštine opštine Berane, zbog lokalne javnosti moram skrenuti pažnju na činjenicu da je u dnevni red predstojeće sjednice uvršten Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o socijalnim davanjima. Povoda za ovakav vid informisanja naših sugrađana o toj okolnosti, ne bi bilo da rukovodioci lokalne samouprave nijesu pribjegli jeftinom populizmu, i to u susret sve bližim lokalnim i vanrednim parlamentarnim izborima, saopštio je Branislav Jokić, odbornik DPS-a u SO Berane.

Podsjećanja radi, kako navodi u pripremi prethodne sjednice SO Berane, Klub odbornika Demokratske partije socijalista je ovakav prijedlog odluke dao u skupštinsku proceduru, željeći da doprinese afirmaciji porodice i porastu nataliteta u gradu.

"Međutim, zbog partijskih sujeta od strane odbornika parlamentarne većine (Zdravo Berane – Demokrate), naišli smo na nerazumijevanje i nedostatak političkog kapaciteta da se ovaj prijedlog odluke uvrsti u dnevni red i u krajnjem usvoji na zadovoljstvo svih građana Berana. O takvom dešavanju obavijestili smo naše sugrađane saopštenjem nakon sjednice, a opravdanost naših argumenata potvrđuju zapisnici sa skupštinskih odbora, a potom i sa same sjednice, gdje su se odbornici parlamentarne većine negativno izjasnili o pomenutom prijedlogu odluke", istakao je Jokić.

Par mjeseci kasnije, kada se ova kako navodi "složna“ družina konačno usaglasila da sazove sjednicu Skupštine opštine, "za koju ni sami sigurni nijesu da će se održati, pribjegli su plagiranju i populizmu".

"Iz skupštinskog materijala se vidi da je predložen identičan prijedlog odluke koji smo mi uputili u skupštinsku proceduru, a nakon toga lider ove koalicije koja broji svoje posljednje dane, potpomognut lokalnim medijima koji su sve samo ne nezavisni, ističe važnost donošenja ove odluke i brigu lokalne samouprave za ciljnu grupu iste. Jeftino, licemjerno i žalosno!", izričit je Jokić

Raduje se kako dodaje što je većina u Beranama konačno priznala da kopiranjem teže da budu kao DPS, "ali na vašu žalost zbog toga što ste daleko manje kreativniji i mnogo nesuperiorniji u odnosu na nas, uvijek ćete ostati u velikom zaostatku za Demokratskom partijom socijalista".

"Preporučujem vam da se ukoliko želite da budete bolji, okrenete više javnom interesu i dobrobiti građana Berana, nego ličnim interesima zbog kojih jedva sazovete i održite poneku sjednicu lokalnog parlamenta", zaključio je Jokić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.