U Turskoj uhapšen osumnjičeni za ubistvo predsednika Haitija
Žovenel Moiz, ubijeni predsjednik Haitija

U Turskoj uhapšen osumnjičeni za ubistvo predsednika Haitija

Turske vlasti uhapsile su muškarca koji se smatra osumnjičenim od "velikog interesa" za ubistvo predsjednika Haitija Žovenela Moizea, saopštio je ministar spoljnih poslova Haitija Klod Džozef.

Moiz, bivši biznismen koji je preuzeo dužnost 2017. godine, ubijen je iz vatrenog oružja u svojoj privatnoj rezidenciji, a njegova supruga je ranjena u tom napadu.

Grupa kolumbijskih plaćenika pojavila se kao glavni osumnjičeni, iako niko nije optužen ili osuđen u vezi sa ovim slučajem.

"Upravo sam imao telefonski razgovor sa turskim ministrom spoljnih poslova, mojim prijateljem Mevlutom Čavušogluom, da zahvalim Turskoj na hapšenju Samira Handala, jedne od osoba od velikog interesa za istragu o ubistvu predsjednika“, naveo je Džozef na Tviteru.

Turski mediji javili su da su vlasti pritvorile Handala, za kojim je Interpol raspisao crvenu potjernicu, na aerodromu u Istanbulu dok je leteo tranzitnim letom iz SAD za Jordan.

Tursko Ministarstvo unutrašnjih poslova nije odmah odgovorilo na zahtjev za komentar o ovom pitanju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.