Švedski mediji oštri prema Ibrahimoviću
Zlatan Ibrahimović

Švedski mediji oštri prema Ibrahimoviću

Zlatan Ibrahimović najveća je zvijezda švedske fudbalske repezentacije. Nakon jučerašnjeg poraza u kvalifikacijama za SP od Španije, mediji iz domovine su ga oštro kritikovali.

Španija se pobjedom 1:0 nad Švedskom izravno plasirala u Katar naredne godine, dok će Šveđani prolazak na SP tražiti preko dodatnih kvalifikacija. Ibrahimović se u reprezentaciju vratio u martu nakon gotovo pet godina pauze.

Sada se našao u fokusu poslije poraza.

“Povratak Zlatana nije uspješna priča”, navodi švedski list Aftonbladet uz navođenje njegovih izjava, prenosi N1.

“Ne znam niti hoću li tada biti živ”, rekao je Ibra, a švedski list je to prenio uz napomenu da je ta “njegova duhovita izjava bila i jedina smiješna stvar te večeri.”

Dodali su i kako je Ibrahimović napravio ružan i grub prekršaj nad Azpilicuetijem.

“Propustio je Evropsko prvenstvo, nije postigao gol u 90 minuta protiv Gruzije, nije se niti pojavio u utakmici protiv Španije, a i suspendovan je za start dodatnih kvalifikacija… Trebali bismo se složiti oko toga da se Zlatanova odluka o povratku u reprezentaciju pokazuje sve manje uspješnom”, navodi švedski list.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.