Zbog prijetnji Raoniću uhapšene tri osobe
Ilustracija

Saslušanje u ODT

Zbog prijetnji Raoniću uhapšene tri osobe

Policija je uhapsila N.S. (36), L.V. (38) i B.J. (37) zbog sumnje da su odgovorni za verbalni napad i prijetnje upućene generalnom direktoru RTCG Borisu Raoniću, dok ze za četvrtim osumnjičenim traga. Njima se na teret stavlja krivično djelo nasilničko ponašanje. Uhapšeni će biti saslušani u Osnovnom državnom tužilaštvu.

Policija je, kako je ranije saopšteno, postupila po prijavi u odnosu na događaj koji se preksinoć dogodio uoči odigravanja fudbalske utakmice na Gradskom stadionu pod Goricom.
 
"U prijavi se navodi da je generalnom direktoru Radio Televizije Crne Gore Borisu Raoniću od strane više drugih lica spriječen ulazak na tribinu, te da mu je od strane ove grupe upućeno više riječi uvrjedljivog sadržaja", navodi se u saopštenju policije.

Za ovo krivično djelo je predviđena kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

"Ko grubim vrijeđanjem ili zlostavljanjem drugog, vršenjem nasilja prema drugom, izazivanjem tuče ili drskim ili bezobzirnim ponašanjem ugrozi spokojstvo građana ili remeti javni red i mir, ukoliko je to izvršeno u grupi ili je nekom licu nanesena laka tjelesna povreda ili je došlo do teškog ponižavanja građana, kazniće se zatvorom od šest mjeseci do pet godina", navodi se u Krivičnom zakoniku. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.