Sjutra jednočasovni štrajk upozorenja
Institut Simo Milošević, Igalo

Sindikat Instituta Simo Milošević

Sjutra jednočasovni štrajk upozorenja

Izvršni odbor Sindikalne organizacije Institut "Dr Simo Milošević" Igalo donio je odluku o stupanju u jednočasovni štrajk upozorenja u utorak od 10 sati.

"Radi zadovoljenja svojih profesionalnih i ekonomsko-socijalnih interesa, a zbog činjenice da zaposlenima nijesu isplaćene zarade za septembar i oktobar 2021.g., te da zaposlenima nijesu uplaćivani obavezni doprinosi za zdravstveno i penzijsko osiguranje i osiguranje po osnovu nezaposlenosti, ali i zbog činjenice da odgovorne institucije i organi u državi ne preduzimaju aktivnosti na planu očuvanja Instituta, zaposleni u Institutu "Dr Simo Milošević“ organizovaće u utorak, 16.11.2021. godine, jednočasovni štrajk upozorenja sa početkom u 10:00 časova", navodi se u odluci.

Štrajkom upozorenja, kako se dodaje u odluci, zaposleni zahtijevaju da najkasnije do 25.11.2021. godine poslodavac isplati neisplaćene zarade za septembar i oktobar 2021. godine da im u najskorijem roku, a najkasnije do kraja tekućeg mjeseca, Vlada Crne Gore upozna zaposlene u Institutu sa kratkoročnim i dugoročnim strateškim planovima vezanim za budućnost Instituta.

Traže i da Vlada Crne Gore preuzme dug prema Jugobanci u iznosu od 8 miliona eura i da se Opština Herceg Novi aktivno uključi u rješavanje nagomilanih problema sa kojima se suočava Institut i svi zaposleni u Institutu.

Ukoliko navedeni zahtjevi ne budu ispunjeni, Sindikalna organizacija upozorava da će donijeti odluku o radikalizaciji mjera na zaštiti svojih prava i interesa, odnosno o pokretanju štrajka koji će trajati do ispunjenja uslova.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.