AMSCG: Od danas obavezna upotreba zimskih guma
Ilustracija

Na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom

AMSCG: Od danas obavezna upotreba zimskih guma

Upotreba zimskih guma u Crnoj Gori obavezna je od danas do 1. aprila sljedeće godine, na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na vremenske uslove, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).

"Saobraćaj se ovog jutra obavlja po pretežno suvim kolovozima i uz mjestimično smanjenu vidljivost. Učestaliji su sitniji odroni na dionicama koje prolaze duž klisura i usjeka. Savjetujemo opreznu vožnju prilagodjenu vremenskim i saobraćajnim uslovima. Na putevima na kojima se izvode radovi neophodna dodatna pažnja i poštovanje postavljene signalizacije", saopšteno je iz AMSCG-a.

Na magistralnom putu M-5 Rožaje - Špiljani zbog izvođenja radova saobraćaj se obustavlja  za sve vrste vozila u u terminima od 08.00 do 11.00, od 13.30 do 16.30 i od 21.00 do 24.00 sata.

Van ovih termina saobraćaj je na mjestima izvođenja radova  regulisan semaforskom signalizacijom.

Zbog izvođenja asfalterskih radova u sklopu rekonstrukcije magistralnog puta M-6 dionica Mihailovica – Pljevlja saobraćaj će se obustavljati za sve vrste vozila u terminu od 12.00 do 16.00 sati.  

Van ovog termina saobraćaj se obavlja jednom trakom naizmjenično na mjestu izvodjenja radova.

Zbog izvođenja asfalterskih radova u sklopu rekonstrukcije regionalnog puta R-3 dionica Pljevlja – Metaljka odobrava se totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 12.00-16.00 časova.

"Na regionalnom putu Cetinje - Čevo zbog radova na izgradnji mag.puta Cetinje-Nikšić doći će do obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminima od 09.00 do 11.00 i od 13.00 do 15.00 sati a u ostalom periodu dolazi povremeno do prekida saobraćaja ne dužih od 15 minuta", kazali su iz AMSCG-a.

Na magistralnom putu M-3 Danilovgrad - Podgorica u toku je rekonstrukcija puta zbog čega se saobraćaj obavlja jednom trakom naizmjenično na mjestima izvodjenja radova, a mogući su kraći zastoji , ne duži od 15 minuta.

Od 12.10.2021 godine do zavrsetka radova  na irigaciji u razdjelnom ostrvu  magistralnog puta M-4 dionica Podgorica - Tuzi došlo je do zatvaranja jedne saobraćajne trake bulevara prema Tuzima.

U periodu od 15.11.2021 do 21.11.2021 godine u terminu od 06.00 do 17.00 sati na mag.putu M-2 dionica Kolašin-Mojkovac, mjesto Podbišće,saobraćaj će se zbog radova obavljati jednom trakom naizmjenično.

"Od 29.09.2021 do 28.11.2021 godine u vremenskom terminu od 07.00 do 19.00 sati doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestima izvodjenja radova zbog izvodjenja asfalterskih radova u okviru investicionog održavanja kolovoza na mag.putu M-2 Ribarevine-Bijelo Polje (obilaznica) - Barski most (granica sa Srbijom), na mag putu M-5 Ribarevine-Berane-Rožaje-Špiljani, na regionalnom putu R-2 Berane-Andrijevica – Plav - Gusinje - Grnčar, na regionalnom putu R-5 Rožaje-Kula-Stubica i na regionalnom putu  R-6 Most Zeleni – Vuča", dodali su iz AMSCG-a.

Od 30.09.2021 zbog izvođenja radova na rekonstrukciji glavnog cjevovoda na regionalnom putu R-18 Pljevlja-Gradac-Šula, dionica ulica Oslobođenja, došlo je do potpune obustave saobraćaja za sve vrste vozila. Za vrijeme trajanja obustave omogućeno je korišćenje alternativnog putnog pravca.

Na regionalnom putu R-20 dionica Berane - Petnjica izvode se radovi na sanaciji klizišta Goražde zbog čega je promijenjen režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni uz povremene prekide saobraćaja ne duže od 30 minuta.

Obavještenje za sve učesnike u saobraćaju,a naročito vozače da je zabranjen prolaz na prvoj dionici auto puta Podgorica-Mateševo za vrijeme izvođenja radova. Jedino mogu prolaziti vozila koja posjeduju propusnicu od strane kompanije CRBC.

Na putevima van gradskih sredina saobraćaj je umjerenog intenziteta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.