Gol Mitrovića u 90. minutu i poraz Portugala

Srbija ide na Svjetsko prvenstvo

Fudbalska reprezentacija Srbije ide na Svjetsko prvenstvo!

 To je epilog njenog fantastičnog izdanja u Lisabonu, gdje je poslije preokreta pobijedila Portugal sa 1:2 i kao prva u grupi stekla pravo da 2022. igra na Mundijalu u Kataru.

Gol odluke postigao je Aleksandar Mitrović u 90. minutu. Ekipa Dragana Stojkovića pokazala je veliki karakter jer se vratila iz rezultatskog zaostatka pošto je Portugal poveo golom Sančeza.

Srbija je igrala napadački i za to je nagrađena plasmanom na Svjetsko prvenstvo.

Od kada nastupa pod imenom Srbija, odigrali su sedam mečeva sa Portugalom i nijednom nisu pobijedili. Portugal je slavio tri puta, četiri puta je bilo neriješeno.

Selektor Srbije Dragan Stojković iznio je utiske posle plasmana na Svjetsko prvenstvo.

"Mislim da smo potpuno po onom što smo prikazali zaslužili da pobijedimo. Momci su odigrali takmičarsku utakmicu sa dubokim uvjerenjem da možemo da dobijemo, bez obzira što smo igrali protiv jedne sjajne selekcije. Ovo je veliki uspjeh za Srbiju i srpski fudbal, svi zaslužuju čestitke":

Srbija treba da bude ponosna.

"Mi smo govorili od početka da će utakmica u Lisabonu biti finale, to se i desilo. Znalo se da nas samo taj rezultat vodi na željeno mjesto. Mentalna snaga, zrelost, ponašanje, požrtvovanost, poštovanje svih principa koje sam tražio... To je sve donijelo da Srbija večeras treba da bude ponosna. Ništa se ne bi promijenilo ni da je ostalo neriješeno. Zaslužuju čestitke i Srbija treba da slavi noćas".

Hrvatska je, uz Srbiju, jedina selekcija sa prostora bivše Jugoslavije koja se direktno plasirala na Mundijal, posle pobjede od 1:0 nad Rusijom u Splitu.

U baraž se plasirala Sjeverna Makedonija trijumfom u Skoplju nad Islandom od 3:1.

Selekcije Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Kosova nisu uspjele da se domognu Katara.

 

 

 
 
 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.