Jako nevrijeme pogodilo Hvar, ulice pod vodom(VIDEO)

Ogromna količina kiše danas je za kratko vrijeme potopila hvarske ulice i trgove, izazvala odrone, poplavila i neke objekte.

Kako javlja portal Dalmacija Danas, more je zbog bujica u Hvaru poprimilo smeđu boju.

Za samo sat vremena u gradu Hvaru palo je 90 litara kiše po kvadratnom metru, a posljednja 24 sata preko 120 litara, što je više od prosječne količine padavina koja padne u novembru, prenio je portal Index.hr.

„Imamo dosta problema sa padavinskim vodama. Garaže nam plivaju, sve je puno vode“, kazao je za Dalmaciju Danas komandant Dobrovljnog vatrogasnog društva Hvar Nikola Škare.

„Pumpamo bez prestanka, a kiša ne prestaje. Problem je i to što su telefoni u kvaru, obavijestili smo i policiju o tome“, dodao je on.

Osim obilnih padavima, u Hvaru je problem jaka grmljavina zbog čega je stradalo dosta elektronike.

Udari munja izazvali su značajnu materijalnu štetu jer su pregorjeli brojni električni uređaji, a dio područja ostao je bez telefona.

Oko 14:15 vatrogasci su požurili na intervenciju na predio Križni rat gdje je udar munje izazvao požar krovišta porodične kuće.

Kako je za Dalmaciju Danas kazao komandant hvarskih vatrogasaca, Nikola Škarpa, intervencija je u toku, a prema prvim informacijama niko nije povrijeđen.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.