Hrabri
Foto: Vijesti

Od 0:2 do 2:2

Hrabri "Sokoli" remijem spriječili Holandiju da iz Podgorice ode u Katar

Fudbaleri Crne Gore igrali su neriješeno sa Holandijom pod Goricom 2:2, u meču devetog kola kvalifikacija za Mundijal u Kataru. Oba gola za "lale" postigao je Memfis Depaj , da bi tim Miodraga Radulovića u finišu pogocima debitanta Ilije Vukotića i rezerviste Nikole Vujnovića stigao do boda.

Desetkovana crnogorska selekcija napravila je podvig i bodom onemogućila Holandiju da kolo prije kraja kvalifikacija obezbijedi plasman na šamponat.

Holandija je povela u 25. minutu golom Memfisa Depaja pogodio iz jedanaesterca.

Kaznenom udarcu prethodio je neoprezan start Marka Jankovića, koji je na liniji šesnaesterca zakačio Davija Klasena.

Sudija Karlos del Sero Grande taj kontakt okarakterisao je kao jedanaesterac, a njegova odluka potvrđena je i iz VAR sobe.

Drugačiju odluku donio je nakon igranja rukom Damfrisa u 39. minutu, poslije udarca glavom Milutina Osmajića.

Depaj je bio strijelac i drugog gola u 55. minutu, nakon odličnog ubacivanja Denzela Demfrisa sa lijeve strane.

Na 2:1 smanjio je debitant Ilija Vukotić u 82. minutu.

On se, nakon odlične akcije Fatosa Bećiraja i Milutina Osmajića, odlično snašao, prevario holandskog golmana Džastina Biloua i pogodio mrežu.

Konačan rezultat, četiri minuta kasnije, postavio je Nikola Vujnović, koji je nakon ubacivanja Rista Radunovića glavom pogodio holandski gol.

Crnogorska reprezentacija, značajno oslabljena, pružila je snažan otpor Holandiji, stvorila u prvom poluvremenu nekoliko šansi, ali nije uspjela da ih realizuje.

U 17. minutu Vladimir Jovović je, nakon duge lopte Žarka Tomaševića, utrčao iz drugog plana, ali je otišao malo previše u lijevo i pogodio spoljnji dio mreže.

Janković je u 40. minutu odlično šutirao sa oko 20 metara, ali je holandski golman Džastin Bilou odlično intervenisao i izbacio loptu u korner.

Veliku šansu za Holandiju u prvom dijelu imao je Arnaut Danjuma u 37. minutu, ali je šutirao pored stative.

U ostalim mečevima G grupe, Norveška je u Oslu igrala sa Letonijom 0:0 i tim remijem znatno umanjila šanse da se domogne plej-ofa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.