Janković: Cetinje simbol slobode, uložiti napor da ostane simbol ljubavi
Slavko Šole Janković, Foto: Crno na bijelo

Janković: Cetinje simbol slobode, uložiti napor da ostane simbol ljubavi

"Cetinje je oduvijek bilo simbol slobode, a danas je potrebno da uložimo zajednički trud da ostane simbol ljubavi, kakav je oduvijek bio", ukazao je Slavko Šole Janković, predsjednik cetinjske URE i nosilac liste "Cetinjska URA - Može Cetinje! Može Crna Gora".

Čestitajući 13. novembar, Dan oslobođenja Prijestonice Cetinje, Janković je istakao da je njegovo oslobođenje 1944. godine imalo višestruki simbolički značaj, imajući na umu da je u okolini Cetinja zasijala prva antifašistička luča slobode u Evropi 1941, a da je Cetinje zaslugama u Drugom svjetskom ratu postao je Grad heroj i grad 49 narodnih heroja. 

"Imajući sve to u vidu, smatram da mi kao Cetinjani imamo naročito obavezu da prema precima u očuvanju dostojanstva i gospodstva koje je oduvijek krasilo nas grad. Ekonomsko srozavanje grada u prošlih trideset godina izazvalo je i raznolike društvene krize, ali je na nama da djelovanjem ne dozvolimo kaljanje ugleda Prijestonice Cetinje i ličnim primjerom damo doprinos očuvanju istinskih vrijednosti koje su oduvijek krasile naš grad", zaključio je Janković.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.