Kineze na testiranje dočekuje humanoidni robot
Foto: Tanjug

Kineze na testiranje dočekuje humanoidni robot

Humanoidni robot privukao je mnogo pažnje u kineskom gradu Dalijanu u provinciji Liaoning, gdje usmjerava ljude koji dolaze da se testiraju na korona virus.

Kina trenutno bilježi povećanje broja novozaraženih, a na lokaciji prikupljanja uzoraka, odnosno lokaciji za testiranje na korona virus, nalazi se robot koji daje uputstva ljudima.

“Molimo pripremite svoj zdravstveni kod i ličnu kartu. Sarađujmo aktivno s medicinskim osobljem i brzo suzbijmo epidemiju zajedno. Borimo se”, poručuje robot, piše Tanjug.

Robot “govori” lokalnim dijalektom, a ima izgled mlade žene, klima glavom, pravi gestikulacije i pomjera usne.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.