Radulović: Poruke Eskobara eliminisale tvrdnje da Vlada ne prati evropski kurs
Đorđe Radulović

"Đukanović da objasni zašto je iskoristio diplomatski pasoš za otvaranje "trasta"

Radulović: Poruke Eskobara eliminisale tvrdnje da Vlada ne prati evropski kurs

Suštinska poruka posjete američkog zvaničnika Gabrijela Eskobara je nešto na čemu Vlada radi - podrška prozapadnom kursu države, kazao je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović.

Radulovića je poručio da su poruke Eskobara pomogle da tvrdnje pojedinih partija, da Vlada ne prati evropski kurs, budu eliminisane.

"Drago mi je da je Eskobar tu jer vjerujem da je porukama koje je prenio, a koje su podrške evroatlantskom putu države, pomogao da potpuno eliminišemo tvrdnje nekih partija da Vlada ne prati evropski kurs i da nije pouzdan saveznik", rekao je Radulović i dodao da su poruke koje je Eskobar prenio ključne za stabilnost regiona.

“Evidentno je da se pruža podrška rješavanju problema tranzicionih društava, poput korupcije i organizovanog kriminala”, kazao je Radulović u emisiji "Načisto" na Televiziji Vijesti.

Na pitanje ko bi se mogao naći na “crnoj listi” američke administracije, Radulović je kazao da vjeruje da će se to ubrzo saznati.

"Sve ono što destabilizuje region više neće imati nikakvu toleranciju od strane američke administracije. Vjerujem da ćemo brzo znati ko će se naći na tim listama”, rekao je Radulović.

"Region je od značaja za administraciju SAD jer sva nestabilnost u regionu može imati uticaj na region Evropske unije", pojasnio je Radulović.

Radulović je, komentarišući optužbe da je Vlada “poslušnik” stranih ambasada, kazao da je Crna Gora nezavisna i da sama bira vlast na izborima.

“Ima potpuno pravo da sama uređuje svoju kuću i ko će u njoj da bude”, kazao je Radulović.

Radulović je rekao da Crna Gora ne gubi međunarodni ugled i obraz “ako slušamo šta kažu naši međunarodni partneri”.

Radulović je, komentarišući slučaj Pandora papira, rekao da je predsjednik države Milo Đukanović imao pravo na diplomatski pasoš.

"Međutim, čini mi se da član osam Zakona o putnim ispravama govori da diplomatski pasoš ima pravo nosilac državne funkcije radi obavljanja državnog posla. Nije mi logično koji je to državni posao otvaranje privatnog trasta", rekao je Radulović.

On je kazao da bi volio da se Đukanović ili njegov kabinet oglase tim povodom kako bi pojasnili situaciju.

"Smatram da je diplomatski pasoš zloupotrijebljen", dodao je Radulović.

On je kazao da međunarodni partneri prepoznaju da postoje hibridne prijetnje od trećih sila koje imaju svoj interes u Crnoj Gori.

Na pitanje kako se ostvaruje uticaj Rusije, kazao je da se radi o uticaju kroz određene medijske kuće.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.