Putin pozvao EU da ponovo uspostavi kontatk sa Bjelorusijom
Vladimir Putin

"Raste zabrinutost međunarodne zajednice zbog migrantske krize"

Putin pozvao EU da ponovo uspostavi kontatk sa Bjelorusijom

Ruski predsjednik Vladimir Putin pozvao je EU da ponovo uspostavi kontakt sa Bjelorusijom radi rješavanja migrantske krize na poljsko-bjeloruskoj granici, saopštio je Kremlj.

Brisel optužuje Bjelorusiju da ona organizuje migrantsku krizu na svojoj granici sa Poljskom.

U telefonskom razgovoru sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, drugom u dva dana, Putin je istakao da je važno da se što je prije moguće riješi ozbiljna migrantska kriza, a to se može uraditi "ponovnim uspostavljanjem kontakata zemalja EU i Bjelorusije“, navodi se u saopštenju Kremlja.

Putin i Merkel već su juče telefonom razgovarali oko migrantske krize, kada je njemačka kancelarka tražila od Putina da upotrebi svoj uticaj i djeluje protiv, kako je rekla "instrumentalizacije“ migranata od strane bjeloruskog režima.

Evropske zemlje za sada odbijaju svaki razgovor sa Minskom uprkos rastućoj zabrinutosti međunarodne zajednice zbog krize s migrantima.

Evropljani nedeljama optužuju bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka da pothranjuje krizu time što migrantima izdaje vize i sprovodi ih do granice kao osvetu za evropske sankcije.

Putin i Merkel su takođe danas razgovarali o sukobu u Ukrajini. Ruski predsjednik je, kako je naveo Kremlj, skrenu pažnju Angeli Merkel na "destabilizirajuću prirodu provokativnih akcija američkih oružanih snaga i drugih zemalja NATO u Crnom moru“.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.