Ćalović Marković: SAD da pomognu reviziju izgradnje autoputa
Vanja Ćalović Marković

Direktorica MANS-a zatražila pomoć u vezi afere "Telekom" i "Pandora papiri"

Ćalović Marković: SAD da pomognu reviziju izgradnje autoputa

Direktorica Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) Vanja Ćalović Marković rekla je za Portal RTCG da se nada podršci Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u sporovođenju finansijske revizije projekta izgradnje autoputa. Ćalović Marković je na jučerašnjem sastanku predstavnika NVO sektora sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Gabrijelom Eskobarom pitala za mogućnost da američka strana pomogne u sprovođenju takve revizije.

"Tražila sam pomoć u slučaju Pandora papira i Telekoma a pored toga, pitala sam da li bi oni bili spremni da pomognu u tome da se uradi finansijska revizija izgradnje autoputa, obzirom da Ministarstvo kapitalnih investicija (MKI) tvrdi da nema kapaciteta i finansijskih sredstava da tako nešto uradi. On je odgovorio da su oni spremni da to razmotre i da su zainteresovani, ukoliko im se Vlada za tako nešto obrati", kazala je Ćalović Marković.

Ona je istakla da će se kao član Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije, pošto dosad nisu mogli da objave veliku količinu podataka jer su, kako tvrdi, imali dosta komplikacija sa MKI kada je u pitanju transparentnost izgradnje autoputa, tražiti od savjeta da se izjasni o tom pitanju.

"To je jedan od načina da se otkrije da li je bilo korupcije u izgradnji autoputa, bilo da su u pitanju Kinezi ili domaći podizvođači. Vjerujem da to jeste jedan od prioriteta u radu savjeta jer je to jedan od najveći projekat u istoriji Crne Gore u kome je potencijalna korupcija najveća. Nadam se da ćemo imati podršku SAD da se vidi gdje je naš novac otišao", rekla je Ćalović Marković. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.