Glavni Grad u čast Republike Zabjelo zasadio 30 sadnica u Ul. Radosava Burića.
Foto: Mediabiro

Glavni Grad u čast Republike Zabjelo zasadio 30 sadnica u Ul. Radosava Burića.

Povodom obilježavanja 30 godina od rađanja ideje o stvaranju "Republike Zabjelo", Glavni grad je mještanima Zabjelaa poklonio za svaku godinu po jednu odraslu sadnicu drveća.

Akciju je danas realizovalo gradsko preduzeće Zelenilo u neposrednoj blizini vrtića Đina Vrbica, na prostoru oko postojećeg dječijeg igrališta, čija je temeljna rekonstrukcija planirana za početak naredne godine.

Glavni administrator Vuksan Vuksanović iskazao je zadovoljstvo zbog današnjeg okupljanja povodom 30 godina neformalne inicijative, odnosno grupe Zabjelo Republika i podsjetio da je gradska uprava u proteklom periodu posvećeno radila na unapređenju kvaliteta života u ovom dijelu grada.

“Povodom 30 godina, zasadili smo 30 različitih sadnica odraslog drveća, između ostalog i sadnice murve koje neće praviti plodove, odnosno neće na taj način ugrožavati kvalitet i komfor lokalne sredine. Ono što valja naglasiti da je u mandatu ove gradske uprave rekonstruisan niz saobraćajnica, zasadili smo nove drvorede i nastojali da u cjelosti poboljšamo uslove života”, istakao je Vuksanović, dodajući da je za narednu godinu  na prostoru gdje su danas zasađene sadnice planirano dodatno uređenje prostora i formiranje novih sadržaja za djecu.

Vuksanović je, kao jedan od najznačajnijih projekata za narednu godinu, najavio i rekonstrukciju Ulice Vojislavljevića.

"Planirano je da se započne proces eksproprijacije i da se stvaraju uslovi za pretvaranje ove ulice u saobraćajnicu bulevarskog tipa sa četiri trake", naglasio je Vuksanović.

“Kao što smo i obećali našim sugrađanima sa Zabjela, danas smo u Ulici Radosava Burića posadili 30 odraslih sadnica drveća kako bismo obilježili 30 godina od stvaranja ideje o Republici Zabjelo. Posađene su autohtone sorte drveća, kao i nekoliko sadnica murvi, što simbolično predstavlja i Zabjelo”, istakla je PR gradskog preduzeća Zelenilo Milica
Vukčević.  Ona je podsjetila da je Zelenilo u prethodnom periodu na Zabjelu realizovalo brojne projekte.

“Izgradili smo park u Ulici Ilije Plamenca, park ispod Ljubovića, dječije igralište u Ulici Buda Tomovića. Uskoro će biti završeno još jedno dječije igralište u Ulici 4.jula, a u narednom periodu ćemo nastaviti da sprovodimo slične aktivnosti i oplemenjujemo Zabjelo, kroz izgradnju novih dječijih igrališta i kroz formiranje novih drvoreda”. zaključila je Vukčević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.