Stijović u posjeti Turskoj na poziv predsjednika Erdogana i ministra poljoprivrede Bekira Pakdemirlija
Stijović prilikom posjete Turskoj, Foto: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

U okviru akcije "Dah za planetu"

Stijović u posjeti Turskoj na poziv predsjednika Erdogana i ministra poljoprivrede Bekira Pakdemirlija

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović predvodio je delegaciju Crne Gore na obilježavanju akcije "Dah za budućnost i planetu“ u Republici Turskoj, gdje su u sklopu inicijative ministri poljoprivrede širom svijeta pozvani kako bi danas posadili drvo prijateljstva.

Dah za budućnost je kampanja pošumljavanja koja je prerasla u inicijativu dah za planetu, sa namjerom da se do kraja ove godine posadi više od 252 miliona sadnica.

Ova akciju je pokrenula Republika Turska u cilju brige za planetu, za čistiji vazduh i prirodno stanište biljaka i životinja. Svako posađeno drvo je zajedničko.

Ovogodišnji događaj su otvorili turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan i premijer Mađarske Viktor Orban.

Turski predsjednik rekao je da je Turska postavila cilj da zasadi ukupno 7 milijardi sadnica širom zemlje do kraja 2023. godine.

Ministar Stijović se na marginama Samita sastao sa ministrom Letonije, Katara, Niakragve i Iraka sa kojima je razgovarao o aktuelnostima i saradnji u oblastima poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, nakon čega će održati niz radnih sastanaka sa ministrom poljoprivrede Turske i Albanije u cilju postizanja niza dogovora o poboljšanju međutrgovinske i međuresorske saradnje i rješavanja otvorenih pitanja u sektoru poljoprivrede između naših zemalja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.