Demokrate Bar: Novac za novogodišnje slavlje preusmjeriti za liječenje Željka i Marka
Odbornički Klub Demokrata Bar

Demokrate Bar: Novac za novogodišnje slavlje preusmjeriti za liječenje Željka i Marka

Odbornički Klub Demokrata Bar predložio je da novac opredijeljen za organizovanje novogodišnjih koncerata doniraju dvojici Barana kojima je novčna pomoć potrebna za dalje liječenje.

"Dvojica naših mladih sugrađana, Željko Ćurčin i Marko Nikić trenutno vode najtežu životnu bitku. Željka očekuje transplantacija bubrega pri čemu je do sada sakupljeno blizu trećine potrebnog novca, a ta zdravstvena usluga u Minsku košta 100 hiljada eura, kako su ranije prenijeli mediji. Naš Baranin Marko Nikić se trenutno u Turskoj liječi od karcinoma i po posljednjim informacijama potrebno mu je minimum 70 hiljada eura kako bi liječenje završio uspješno.Moramo priznati da nas je jako pogodila vijest da naša Opština odnosno Turistička organizacija planira da za novogodišnju noć utroši ogromnu količinu novca, prevashodno za dovođenje jedne regionalne zvijezde i da će to koštati 100.000 eura, navodi se u saopštenju Odbornika Demokrata Bar.

Oni ističu da razumiju potrebu i slažu se da je potrebno pratiti trendove, tokom novogodišnje noći „oživjeti“ usnuli grad i pokrenuti turizam bar na kratko, ali da u ovom trenutku, na kraju ove godine, u situaciji kada epidemija ne jenjava, kada ogroman broj Barana više nije među živima, smatraju da se bez ovako skupog slavlja moglo i ove 2021. godine.

"Ako već mora da se slavi, naš predlog je da TO organizuje skroman humanitarni koncert na kojem će nastupiti isključivo lokalne zvijezde. Da grad Bar 31. decembra bude možda jedini grad na crnogorskom primorju koji će slaviti život, ljudskost i solidarnost, sa jedne strane prema svim našim sugrađanima koji više nijesu sa nama, a sa druge strane solidarnost i ogromnu pomoć uputiti onima koji se trenutno bore za život i preživljavanje. Hajde da bar na jednu noć svi budemo solidarni, budemo ljudi, uskratimo sebi zadovoljstvo skupog novogodišnjeg slavlja i da ono što smo namijenili regionalnim zvijezdama uplatimo solidarno za Željka i Marka.Za regionalne zvijezde biće vremena, za naša slavlja biće vremena, u ovom trenutku njima je potrebnije. Budimo ljudi", poručuju Demokrate Bar.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.