Crnogorska policija učestvovala u međunarodnoj akciji „JAD Mobile 4“: Pronađeno 518 ukradenih vozila, migranti, plovila, lažna dokumenta

Crnogorska policija učestvovala u međunarodnoj akciji „JAD Mobile 4“: Pronađeno 518 ukradenih vozila, migranti, plovila, lažna dokumenta

U periodu od 11. do 22. oktobra realizovana je Europolova međunarodna akcija „JAD Mobile 4“ pod liderstvom Frontex-a, kojoj su službenici Uprave policije Crne Gore pružili značajan doprinos, saopštila je Uprava policije.

Akcija „JAD Mobile 4“ u koju su bili uključeni pripadnici policija 23 evropske i zapadno balkanske države, a predvođeni Grčkom, Njemačkom, Poljskom, pripadnicima Europol-a i pripadnicima Fronteks-a, planirana je i usmjerena, kako se navodi,  na suzbijanje različitih oblika organizovanog imovinskog kriminala i krivičnih djela prevare.

"U 16 evropskih i šest balkanskih država operativci su uspješno otkrili 518 otuđenih vozila, 400 otuđenih auto djelova, 140 lažnih dokumenata, četiri otuđena plovila, kao i 1.000 ilegalnih migranata što je dovelo do hapšenja 31 lica koje se sumnjiči za krivično djelo nedozvoljeni prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi. Izvršeno je 10.000 provjera baza podataka", navodi se u saopštenju.

Službenici Uprave policije su u koordinisanoj akciji Frontex-a, Interpola i Europola, na cjelokupnoj teritoriji Crne Gore preduzeli operativne aktivnosti u cilju suzbijanja različitih oblika kriminaliteta sa posebnim fokusom na nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, ukradena motorna vozila, krijumčarenje migranata i  razne vrste prevara u vezi sa ličnim i putnim ispravama, u kojim oblastima su, kako navode iz policije, postignuti značajni rezultati.

Tokom navedene aktivnosti na teritoriji Crne Gore policija je oduzela veću količinu oružja, automatskih pušaka i municije, osim toga pronađen je i privredni eksploziv, protiv tenkovske nagazne mine, minobacačke granate, ručne bombe i sporogoreći štapini. Takođe, izvršene su provjere za ukupno 1.064 putničkih motornih vozila - kažu iz UP.

Crnogorska policija je pružila kontinuiranu operativnu podršku kroz aktivnosti provjera i razmjene informacija sa ostalim zemljama učesnicama, te kroz realizaciju planiranih operativnih aktivnosti na terenu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.