Laketić: DPS predao listu kojom se krši Zakon o izboru odbornika i poslanika
Boško Laketić, Foto: URA

Laketić: DPS predao listu kojom se krši Zakon o izboru odbornika i poslanika

To koliko je DPS u Mojkovcu truo, iako se trude da to nekako zamaskiraju, najbolje govori njihova juče predata lista. Poštovani građani Mojkovca, DPS je juče sa svojim satelitčićima predao listu koju je očigledno jedva sastavio, iako se diče sa velikim brojem potpisa, pa se postavlja pitanje kako su i te potpise skupili ako nijesu mogli naći 10 žena koje bi se našle na njihovoj listi, saopštio je Boško Laketić, kandidat za odbornika i šef Izbornog štaba URE u Mojkovcu.

"Na listu DPS, SD, LP se nalazi 8 žena, što je 25,8% od ukupne liste, čime se krši Zakon o izboru odbornika i poslanika, u članu 39a, u kojem stoji da se na listi mora naći najmanje 30% žena", naveo je Laketić.

Dodaje da su sinonim za DPS u Mojkovcu lažne diplome, pa ne čudi što te "lažne diplme" nijesu sposobne da pročitaju Zakon i da svoje nedostatke u formiranju liste ne mogu kompezovati zaobilaženjem zakonskih propisa, jer nijesu baš svi toliko naznaveni kao oni da to ne primjete.

Za onog ko kako navode nije sposoban da pročita zakon možete zamisliti kako vodi i kako bi vodio opštinu.

"No, uvijek je DPS imao problema sa zakonima države koju po njihovoj priči mnogo vole, što naravno jedno drugo isključuje, a i tek će imati kad se izglasa Tužilački savjet i ruka pravde konačno stigne svakoga. Zbog ove činjenice, javno apelujem na Opštinsku izbornu komisiju Mojkovac da ima u vidu da se ovakva lista DPS-a ne može prihvatiti jer se njome krši Zakon o izboru odbornika i poslanika. Visina kulture u jednom društvu se određuje na osnovu odnosa prema ženama, pa podsjećam javnost da listu Građanskog pokreta URA u Mojkovcu čini 42% žena, što je znatno više od zakonom predviđene norme i ponosni smo na tu činjenicu. Žene jesu stubovi svakog društva, svake porodice, pa i URE u Mojkovcu", zaključio je Laketić.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.