Vuković: Glavni grad kupuje autobuse u vrijednosti od dva miliona eura
Ivan Vuković

"Dovoljno za kupovinu između 12 i 15 novih autobusa”

Vuković: Glavni grad kupuje autobuse u vrijednosti od dva miliona eura

Donio sam odluku da, koristeći neplanirani prihod od prodaje akcija u Novom duvanskom kombinatu, Glavni grad uđe u nabavku novih autobusa iz budžetskih sredstava, kazao je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

"Pošto ni nakon više od četri mjeseca nijesmo dobili nikakav odgovor ministra Milojka Spajića na zahtjev o kreditnom zaduženju za kupovinu autobusa, donio sam odluku da, koristeći neplanirani prihod od prodaje akcija u Novom duvanskom kombinatu, Glavni grad udje u nabavku novih autobusa iz budžetskih sredstava",  naveo je Vuković.

Za tu namjenu izdvojeno je dva miliona, što je, kako kaže Vuković, “dovoljno za kupovinu između 12 i 15 novih autobusa”.

"Za te namjene opredijelili smo dva miliona eura što je, prema našim procjenama, dovoljno za kupovinu između 12 i 15 novih autobusa (klimatizovanih, ekološki prihvatljivih, prilagođenih osobama s invaliditetom…). Na taj način, obezbijedićemo kvalitetnu uslugu našim sugrađanima koji koriste javni prevoz u širem gradskom jezgru"; istakao je on.

Nakon što odluka prođe potrebnu skupštinsku proceduru, dodaje, “ući ćemo u postupak javne nabavke”.

"Ukoliko budemo imali sreće s tenderom (izbjegnemo žalbeni postupak koji zna potrajati), realno je da se novi autobusi na ulicama Podgorice nađu u narednih pola godine", naglasio je on.

"Kazao sam i ponavljam, dok sam na čelu Podgorice, neću dozvoliti da bilo ko ponižava naš grad i njegove stanovnike! Nastavljamo dalje, PODGORIČKI, NE POLITIČKI", objavio je Vuković na Facebook-u.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.