Oteta djevojčica spasila se pokazujući znakove naučene na TikToku(VIDEO)

Oteta djevojčica spasila se pokazujući znakove naučene na TikToku(VIDEO)

Nestala tinejdžerka iz Sjeverne Karoline spasena je nakon što je rukom pokazala znak koji je naučila na TikToku, a kojim se diskretno opisuje da ste žrtva porodičnog nasilja, prenosi CNN.

Nestanak djevojčice (16) prijavili su njeni roditelji u utorak, a u četvrtak je motociklista u Kentakiju pozvao policiju nakon što je u jednom vozilu vidio uznemirenu djevojčicu.

"Čovjek koji nas je pozvao išao je iza tog vozila i u njemu je ugledao djevojčicu koja je rukom davala znak, koji je popularan na TikToku, a kojim se označava da ste žrtva porodičnog nasilja", saopštili su iz policije.

U pitanju je znak koji se pokazuje jednom rukom, kada je nekom potrebna pomoć. Žrtva bi trebalo da okrene dlan ka osobi kojoj pokušava da pošalje poruku, a potom da savije palac ka dlanu i da ga preklopi prstima.

Policija je saopštila da je tinejdžerka taj znak naučila na popularnoj društvenoj mreži. Čovjek koji je pozvao policiju, pratio je vozilo oko 15 kilometara, dok je policiju izvještavao gdje se djevojčica u nevolji kreće.

Ubrzo je policija sustigla sumnjivo vozilo i spasla tinejdžerku.

Osumnjičeni je pokupio tinejdžerku u jSevernoj Karolini i odvezao je u Ohajo, gdje ima rođake. Ohajo su napustili kada su rođaci saznali da je djevojčica maloljetna i da su roditelji prijavili njen nestanak,prenosi Telegraf.

"Ne znamo koliko dugo je djevojčica pokušavala da druge učesnike u saobraćaju obavesti da je u opasnosti, ali srećom, neko je na kraju shvatio njenu poruku", saopštili su iz policije.

Osumnjičeni muškarac je uhapšen, a protiv njega je podignuta optužnica zbog protivpravnog lišavanja slobode i seksualnog odnosa sa maloljetnikom.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.