Sjutra konkurs za doktorske studije na engleskom jeziku „Održivi razvoj“
Foto: UCG

Univerzitet Crne Gore

Sjutra konkurs za doktorske studije na engleskom jeziku „Održivi razvoj“

Univerzitet Crne Gore raspisaće sjutra Konkurs za upis na doktorski studijski program na engleskom jeziku u interdisciplinarnoj oblasti „Održivi razvoj“, za studijsku 2021/2022. godinu.

„Predviđen je upis 15 kandidata u studijskoj 2021/2022. godini. Riječ je o prvom programu doktorskih studija koji je nastao kao ishod programa Erasmus+ za izgradnju kapaciteta u oblasti visokog obrazovanja i projekta Reforma doktorskih studija u Crnoj Gori i Albaniji, primjer dobre prakse, pod akronimom MARDS, sa projektnim kodom 598465-EPP-1-2018-1-ME-EPPKA2-CBHE-SP", kazao je rukovodilac ovog projekta i doktorskog programa “Održivi razvoj”, u ime Univerziteta Crne Gore prof.  dr Radovan Stojanović.

Za upis na ove doktorske studije, pored ostalih konkursom predviđenih preduslova, neophodno je znanje engleskog jezika na nivou B2, u skladu sa Zajedničkim evropskim referentnim okvirom za jezike.

„Saglasno preuzetim obavezama Univerziteta Crne Gore iz međunarodnog sporazuma, i odlukom Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore da podrži kofinansiranje istog,  studenti na studijskom programu Održivi razvoj ne plaćaju naknadu za studiranje u prvoj godini studija (2021/2022). Visina školarine na doktorskim studijama utvrđena Odlukom Upravnog odbora iznosi 250 eura po semestru za sve studijske programe", kazao je Stojanović.

Pravo prijave na ove trogodišnje studije (180ECTS) pod jednakim uslovima imaju i državljani Crne Gore i stranci, koji su stekli diplomu akademskog naziva magistra/mastera, odnosno akademsku diplomu regulisanih profesija, nakon stečenih najmanje 300 ECTS kredita, iz  oblasti tehničkih, biotehničkih, prirodno-matematičkih nauka, multidisciplinarnih nauka, kompatibilnih sa predloženim programom, biomedicinskog inženjeringa i medicinskih nauka.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.