Predsjednik Crne Gore

Đukanovićev kabinet reagovao

"Izbori će biti održani bez obzira na sve"

Možete pokušavati šta god hoćete. Izbori su raspisani na Cetinju, u Petnjici i Mojkovcu u skladu sa Ustavom i zakonom i biće održani 5. decembra. S vama ili bez vas, saopštila je danas Nataša Pešić Savjetnica za saradnju sa državnim organima Predsjednika Crne Gore.

Pešić je reagovala na jučerašnje saopštenje kabineta predsjednika Skupštine Alekse Bečića u kojem je navedeno da je jedan od većih javnih interesa Crne Gore da dođe do objedinjavanja lokalnih izbora.

"Pustite praznu priču, ne skrećite s teme. Sve što pričate, matirani pravnim argumentima, najobičnije su političke smicalice. Ovo su argumenti, koji vam se naravno ne sviđaju", navodi se u reagovanju Pešić.

Izmjene i dopune Zakona o lokalnoj samoupravi iz 2006. godine kako poručuje definisane su realizacijom Referenduma o državno pravnom statusu Crne Gore s ciljem da se stvore najoptimalniji uslovi za njegovo sprovođenje.

Tada je podsjeća o tome postojao najširi konsenzus koga danas nema i bilo kakva analogija može se vezati samo za neko referendumsko pitanje.

"Dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi iz 2020. godine, prepoznata je i vanredna situacija, definisana članom 53 Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, kao razlog za moguće odlaganje izbora. Na osnovu obavezujućih mjera državnih organa donijetih u skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, sve u cilju obezbjeđenja javnog interesa zaštite života i zdravlja ljudi, Predsjednik Crne Gore donio je Odluku o izmjeni Odluke o raspisivanju izbora za odbornike u Skupštini opštine Tivat.

A to oko DF-a, nije više ni bitno. Uzgred, kad ih pominjete, s njima bar, za razliku od vas, svi znaju na čemu su", zaključila je Pešić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.