Američki sud suspendovao obavezu vakcinisanja koju Bajden traži za kompanije
Ilustracija

Američki sud suspendovao obavezu vakcinisanja koju Bajden traži za kompanije

Jedan američki federalni sud suspendovao je obavezu vakcinacije koju je predsjednik Džo Bajden uveo za zaposlene u kompanijama s više od 100 ljudi, kazavši da je potrebno više vremena za analizu mogućih "ozbiljnih ustavnih i proceduralnih problema".

Mjera američkog predsjednika traži od desetina miliona zaposlenih da se do 4. januara vakcinišu protiv kovida-19, u suprotnom moraće redovno da se testiraju.

Mjera je najavljena polovinom septembra a ove nedelje i usvojena. Ali odmah je poslata na ocjenu sudovima, između ostalog u Teksasu, u kome su na vlasti republikanci koji se protive bilo kakvoj obvezi vakcinacije u borbi protiv pandemije.

U odluci, sud nadležan za Teksas ocijenio je da su podnositelji žalbe dali argumente "po kojima je moguće da postoje ozbiljni ustavni i proceduralni problemi“ s vladinim tekstom.

Stoga je odluka suspendovana u očekivanju temeljne pravne analize.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.