Finale Mastersa u Parizu za Novaka i oboren još jedan rekord
Novak Đoković, Foto: Reuters

Finale Mastersa u Parizu za Novaka i oboren još jedan rekord

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u finale Mastersa u Parizu izuzetno teškom pobjedom nad Poljakom Hubertom Hurkačom sa 2:1 u setovima. Srbin je time osigurao trofej za prvo mjesto ATP liste na kraju godine rekordni sedmi put prestigavši legendarnog Pita Samprasa.

Velika borba viđena je u polufinalnom okršaju protiv 10. igrača svijeta. Zaostajao je Đoković u setovima, zatim bez izgubljenog gema riješio drugi, da bi do borbe za trofej u glavnom gradu Francuske došao kroz taj brejk – 3:6, 6:0, 7:6(5) posle 2 sata i 20 minuta.

U finalu čeka boljeg iz duela Danil Medvedev – Aleksandar Zverev.

Iako nije imao brejk lopte u prvoj polovini prvog seta, Đoković je došao jednom do 15-30, a jednom do 0-30. Te propuštene prilike učinile su ga nešto nervoznijim u završnici seta, što se najbolje vidjelo u gemu pri vođstvu Poljaka 4:3.

Malo je Đokoviću prvi servis i to se odmah vidjelo na semaforu. Dvije greške forhendom, a na 30-30 i dupla greška, pa smo vidjeli prvu brejk loptu u meču. Hurkač je odlično riternirao na solidan prvi servis Đokovića i napao, imao je šansu Novak, ali je odigrao loš lob i Poljak je napravio brejk za 5:3.

Zahvaljujući izvanrednim riternima, Đoković je pravio probleme Poljaku u narednom gemu, te je došao do brejk lopte. Imao je Novak izglednu situaciju, ali je posle voleja Hurkača poslao bekhend u mrežu. I naredni poen je izgubio iako je imao inicijativu, potom jeste Đoković spasao set loptu, ali je Poljak sa dva sjajna servisa završio set – 6:3.

Uspio je Novak brzo da izbaci prvi set iz glave. I dalje je ulazio u servise Hurkaču, samo što je sada koristio prilike, počev od drugog gema, u kojem je na brejk lopti dočekao grešku Poljaka u dugoj razmjeni.

Ostatak seta protekao je po istom šablonu – Novak je lako osvajao gemove na svoj servis, a broj Hurkačovih grešaka se povećavao, dobrim dijelom i pod teretom odlične Đokovićeve defanzive. Za samo 28 minuta – 6:0 u drugom setu.

Odlučujući set donio je sasvim drugačiju sliku u odnosu na drugi. Đoković je osvojio brejk u četvrtom gemu, koji je obilježio jedan fantastičan lob, ali se Hurkač nije olako predao. Uzvratio je Poljak u sedmom gemu, zatim spasao brejk i meč loptu u desetom, pa se pitanje pobjednika rješavalo u taj brejku.

Tamo je Novak sačuvao koncentraciju u finišu. Pri vođstvu rivala 4:3 osvojio četiri od narednih pet poena za plasman u finale.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.