Vlasnik NBA tima optužen za rasističko ponašanje
ilustracija

Vlasnik NBA tima optužen za rasističko ponašanje

NBA liga je pokrenula istragu protiv vlasnika Finiks Sansa Roberta Sarvera koji je optužen za rasističko i mizogeno ponašanje i za stvaranje nezdravog radnog okruženja.

Sve je krenulo od teksta objavljenog na sajtu ESPN-a u kojem se detaljno navodi nekoliko slučajeva u kojima je Sarver navodno koristio rasno uvredljiv jezik u razgovorima s tamnoputim igračima, trenerima i osobljem.

Takođe, navode se i primeri seksističkog i neprikladnog ponašanja.

Erl Votson, koji je trenirao Sanse, jedan je od rijetkih koji je otvoreno osudio Sarverovo ponašanje, tvrdeći da je koristio rasističke riječi u komunikaciji.

“Umjesto izvještavanja o istini, ova se priča temelji na lažnim izjavama. Sada smo u poziciji da moramo da demantujemo stvari koje se nisu dogodile. Pozdravljam nepristrasnu NBA istragu koja je naš jedini izlaz za čišćenje mog imena i reputacije organizacije na koju sam jako ponosan” rekao je Sarver.

O Sarveru je sinoć pričao trener Finiksa Monti Vilijams.

“Da sam ikada čuo takav rječnik od predsjednika, sigurno ne bih sjedio u ovoj fotelji”, kazao je Vilijams.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.