Advokat: Dedić nije napao ministarku, niti joj je prijetio ni na bilo koji način ugrozio
Bratić

Riješen da se ide do kraja, podnio prijavu protiv Bratić

Advokat: Dedić nije napao ministarku, niti joj je prijetio ni na bilo koji način ugrozio

Ilija Dedić podnio je krivičnu prijavu protiv ministarke u Vladi CG Vesne Bratić zbog osnovane sumnje u izvršenje krivičnog djela davanja lažnog iskaza, saopštio je njegov advokat Đorđe Simić.

Zbog beskrupulozne kampanje koja se na štetu našeg klijenta Ilije Dedića vodi, a nakon navoda ministarke Vesne Bratić da je 30.12.2020. godine navodno napadnuta na ulaznoj rampi u zgradu Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, obaveštavamo javnost da smo podneli krivičnu prijavu protiv ministarke Vlade CG Vesne Bratić zbog osnovane sumnje da je izvršila krivično delo davanja lažnog iskaza, naveo je Simić.

Kako je saopštio, kritičnom prilikom dogodio se samo nesporazum vezan za mimoilaženje u saobraćaju i to isključivom krivicom službenog vozača ministarke koji je zahtevao da se Ilija Dedić svojim vozilom vrati duž čitave ulice unazad, dok je službenom autombilu bilo potrebno vraćanje od samo nekoliko metara.

"Nesuglasica oko toga ko treba da se vrati unazad, bez ijedne izgovorene ružne riječi, pretvorena je u incident od državnog značaja?! Ilija Dedić je posle nesuglasice u saobraćaju, u porodičnom okruženju, video zapanjujuće saopštenje Ministarstva prosvete ovim povodom, zbog čega je samoinicijativno odmah otišao u policiju radi potrebnih razjašnjenja. Bez zakonskog osnova Dedić tu biva lišen slobode, da bi mu zadržavanje bilo ukinuto tek odlukom suda. Očigledno svjesni da običan saobraćajni nesporazum neće biti dovoljan za medijsku pažnju kojoj su težili, ministarka i vozač su u postupku pred MUP-om, a potom i pred državnim tužiocem dali izjave neistinite sadržine. Ministarka Bratić je tvrdila da je Dedić svojim vozilom udarao u službeno vozilo 3-4 puta i gurao ga unazad, a njen vozač je tvrdio da je Dedić lijevom stranom vozila udario u lijevu stranu službenog auto i odgurao ga pola metra unazad", navedeno je u saopštenju.

 Na osnovu vještačenja od strane sudskog vještaka trasologa i vještačenja od strane sudskih vještaka saobraćajne struke i izvještaja ovlašćenog servisera, nedvosmisleno je, kako je dodao advokat, utvrđeno da bi navodni udarci i odgurivanja izvjesno ostavili tragove na braniku, a morali bi biti i očitani u kompjuteru automobila.

"Obzirom da nikakvih tragova na vozilima nije bilo, jasno je da je nesporazum neistinito opisan od strane Ministarke Bratić. Fotografije koje je sticajem okolnosti kritičnom prilikom sačinio Dedić nedvosmisleno pokazuju čak i to da se nesporazum dogodio iza zgrade KIC „Budo Tomović“, a ne ispred ulazne rampe u ministarstvo, kako je to neistinito tvrdila ministarka. Dakle, nikakav napad na ministarku nije postojao! Dedić nije napao ministarku, niti joj je pretio, niti ju je na bilo koji način ugrozio. Smatramo da je kritičnom prilikom ministarka Bratić zloupotrijebila i službeni položaj i institucije i državne resurse Crne Gore! Naime, pored njenih ličnih izjava, usledilo je institucionalno saopštenje Ministarstva prosvete, bazirano na neistinama! Takođe, iz policijskih izveštaja i iz javno dostupnih izjava ministarke, saznali smo da je lično kotaktirala Ministra unutrašnjih poslova tražeći hitnu reakciju tog ministarstva", saopštio je.

Dakle, ističe, resursi najmanje dva ministarstva su angažovani na osnovu tvrdnji za koje se ispostavilo da su neistinite, a to je potom imalo za posledicu da Ilija Dedić bude izložen beskrupuloznoj medijskoj kampanji.

"Ilija Dedić je suprug i otac dvoje djece, ugledan poslovni čovjek koji nikada nije krivično gonjen ili osuđivan. Medijski i dnevno-politički linč kojem je Ilija Dedić izložen, usled zloupotrebe institucija Crne Gore do sada je imao svoj krivično-pravni epilog samo kroz potpuno neosnovano gonjenje Dedića. Međutim, Ilija Dedić je riješen da se ide do kraja, do punog i potpunog na zakonu zasnovanog pravnog epiloga", zaključuje Simić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.