Uspostavljanje saradnje sa Univerzitetom medicine i farmacije Krajova iz Rumunije
Foto: UCG

Uspostavljanje saradnje sa Univerzitetom medicine i farmacije Krajova iz Rumunije

Dekan Medicinskog fakulteta UCG prof. dr Miodrag Radunović je na održanom onlajn sastanku sa predstavnicima Univerziteta medicine i farmacije Craiova (Rumunija), dogovorio uspostavljanje saradnje sa ovom institucijom koja će se u narednom periodu formalizovati.

Prof. dr Claudiu Margaritescu sa Odsjeka za patologiju i prof. dr Mihai Ioana, prorektor za nauku i međunarodnu saradnju rumunskog Univerziteta su sa dekanom Radunovićem i ostalim predstavnicima Medicinskog fakulteta  dogovorili konkretne prioritetne oblasti saradnje od zajedničkog interesa.

¨Pored  istraživačkih projekata koji su u fokusu buduće saradnje, akcenat će biti i na programima mobilnosti, razmjeni studenata, administrativnog, nastavnog i naučnog osoblja, te razmjeni dobrih praksi i iskustava dvije visokoškolske institucije.¨ poručili su u saopštenju.

Na sastanku su, pored dekana, uučestvovali i prof. dr Aneta Bošković, prodekan za međunarodnu saradnju, prof. dr Žarko Dašić, prodekan za nastavu, prof. dr Aleksandra Vuksanović-Božarić i saradnik Centra za naučnoistraživački rad, dr Maša Ždralević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.