Rosić izdao zbirku pjesama 'Drugi svijet'
Milisav Rosić

Mojkovac

Rosić izdao zbirku pjesama 'Drugi svijet'

Milisav Rosić, rođen u Mojkovcu 1997. godine gdje završava osnovnu i srednju školu. Student je na Fakultetu političkih nauka a interesovanje za umjetnost kod Milisava počela je od malih nogu. Prvi njegov ozbiljniji umjetnički projekat je performans 'Umjetnik nema ego'.

Svoje prve neobjavljene pjesme čitao je na umjetničkim večerima Pokaži talenat u sklopu Centra za Kulturu "Nenad Rakočević". Pored pisanja, kao njegove glavne vodilje, Milisav se oprobao u video produkciji u sklopu epa pjevačice Olivere Bjelić, gdje ekranizuje spot za pjesmu Sjena.

 

2429056259783272663479262305566896774474348n

˝Knjigu je pratila i promocija u mom gradu, u sklopu Centra za Kulturu, Mojkovac. Veče je otvorio kratki film urađen za moju knjigu koji sam kreirao ja zajedno sa Oliverom Bjelić i gdje je moju poeziju kazivala Nataša Žurić u sklopu tog videa. Moderator moje promocije bila je Lidija Bulatović. O knjizi su govorili moj izdavač dr. Mirko Jakovljević, recezent, Nataša Žurić, kao i autor-ja. Veče je bilo uljepšano muzičkim programom, pjevačica Olivera Bjelić je otvorila noć sa pjesmom 'Bez tebe' od Senide, a zatim 'Da li si sanjala' od Galije.¨ poručio je mladi autor Rosić.
 

Ne (živi)

Roboti od bronze
Bez vruće krvi
I toplog mesa

Ubijaš me poslednji put

Iluzije, krajnosti, obmane

U lavirintu
Više nisam tu

Nestvarno
Bezobrazno tražite duh
Topite metal u oči
Ne miriše ga moj njuh

Davno ste prodali dijete u sebi
Nezasiti
Gorki
Nijemi
Prodali ste princa jeftino

Srce moje žali
Vas
Koji ste bili
A sada niste
Poruka je za vaš put
Nijedna cijena vrijedna nije
Djeteta u vama

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.