Milačić: Uskoro u proceduri konačne izmjene krivičnog zakonika u dijelu zaštite novinara
Foto: Prava Crna Gora

"Nakon usaglašavanja sa Ministarstvom"

Milačić: Uskoro u proceduri konačne izmjene krivičnog zakonika u dijelu zaštite novinara

Predsjednik Prave Crne Gore i poslanik Marko Milačić, predlagač izmjena Krivičnog zakonika u dijelu veće krivično-pravne zaštite novinara, obavio je u prostorijama Ministarstva pravde konsultacije sa predstavnicima tog ministarstva, kojima je prisustvovao i ekspert za krivično pravo Zoranom Stojanovićem, a u susret finalizovanju konačnog zakonskog teksta izmjena i dopuna.

"Nakon što je Odbor za politički sistem i pravosuđe jednoglasno prihvatio izmjene i dopune Krivičnog zakonika u dijelu veće krivično-pravne zaštite novinara, koji sam na inicijativu devet organizacija u julu predao u Skupštinsku proceduru, obavio sam razgovor sa predstavnicima Ministarstva pravde i stručnjakom za krivično pravo prof. Dr Zoranom Stojanovićem, kako bih usaglasio ekspertske sugestije i te sugestije uvrstio u predlog izmjena i dopuna", saopštio je Milačić.

Dodaje da je sada najvažnije da u interesu novinara, ali i u interesu slobodne riječi i demokratije, se zajednički dođe do najboljeg zakonskog teksta i zbog toga je kako navodi razgovor bio itekako plodotvoran. 

"Detaljno sam saslušao njihovu argumentaciju i vrlo brzo ću, kako smo se dogovorili, sve kvalitetne sugestije Ministarstva, ali i, ukoliko ih bude, sugestije predstavnika novinarskih organizacija, uvrstiti u svoj zvaničan predlog i predati u skupštinsku proceduru", zaključo je Milačić

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.