SZO: Evropa novo žarište, biće 500.000 mrtvih
Svjetska zdravstvena organizacija

SZO: Evropa novo žarište, biće 500.000 mrtvih

SZO saopštio da je veoma zabrinut zbog situacije sa pandemijom koronavirusa u Evropi. Informacije s terena tu zabrinutost potvrđuju.

Kako se navodi, na tom kontinentu bi moglo da bude novih 500.000 smrtnih sučajeva izazvanih infekcijom kovida-19.

Da ta zabrinutost nije bez osnova, govore i podaci s terena, odnosno dnevni izvještaji o novooboljelima na evropskom tlu.

Primjera radi, kovid brojske eksplodirale su u Sloveniji, gdje je u posljednja 24 sata registrovano 4.511 slučajeva virusa, što je za 1.000 više od rekordnog broja registrovanog dan ranije i čini se da epidemija izmiče kontroli.

Rumunija je prijavila rekordan broj smrtnih slučajeva, jer je u protekla 24 sata zabilježeno čak 489 preminulih. U istom periodu, zemlja je zabilježila 8.971 slučaj novozaraženih, prenosi agencija Adjerpres.

U Njemačkoj je zabilježeno 33.949 novih slučajeva infekcije koronavirusom. Isto je i u Rusiji gdje je ponovo zabilježen rekordan broj preminulih - 1.195, dok je od posljednjeg presjeka potvrđeno još 40.217 novih slučajeva.

U Austriji dnevni broj novozaraženih korona virusom svakodnevno obara rekorde, a u posljednja 24 sata dostigao je još jednom najvišu vrijednost u ovoj godini sa 8.183 zaraženih. Poređenja radi još prije nedelju dana, u prošli četvrtak, bilo je 4.248 novozaraženih.

U Hrvatskoj je takođe pao rekord, jer je zabilježeno 6.310 novih slučajeva zaraze virusom . Preminule su 32 osobe.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.