Mogući vanredni izbori u Tuzima
Ilustracija

Predloženo objedinjavanje lokalnih izbora

Mogući vanredni izbori u Tuzima

Predlog Zakona o dopuni Zakona o lokalnoj samoupravi, kojim se stvaraju uslovi da se objedine svi lokalni izbori za kraj maja naredne godine, otvara mogućnost i za prijevremene izbore u Opštini Tuzi. Predlog ovog zakona biće na dnevnom redu sjednice Skupštine Crne Gore 12.novembra.

Ovaj zakon predložio je predsjednik Skupštine Crne Gore i čelnik Demoratske Crne Gore Aleksa Bečić, uz obrazloženje da je održavanje lokalnih izbora u istom danu preporuka EU. 

Prema tom predlogu, lokalni izbori trebalo bi da na proljeće iduće godine budu održani u 17 opština istog dana, uz mogućnost da u Tuzima, gdje mandat lokalnoj skupštini ističe 2023.godine, dođe do skraćenja mandata i prijevremenih izbora, pa da i oni budu održani u istom terminu.

Kako se navodi u predlogu ovog zakona, prve naredne izbore za odbornike u skupštinama Cetinja, Mojkovca, Petnjice, Ulcinja i Berana treba održati istovremeno kada i redovne izbore za odbornike u Podgorici,  Golubovcima, Baru, Bijelom Polju, Danilovgradu, Kolašinu, Plavu, Plužinama, Pljevljima, Rožajama, Žabljaku i Šavniku.

Predloženo je da parlamentima na Cetinju, u Mojkovcu, Petnjici, Ulcinju i Beranama mandat bude produžen do izbora u maju naredne godine. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.