U “Morači” srušen i veliki Virtus
Foto: KK Budućnost Voli

U “Morači” srušen i veliki Virtus

Nošeni podrškom oko 3.500 navijača, rekordnih brojem gledalaca u ”Morači” od početka pandemije koronavirusa, košarkaši Budućnost Volija napravili su još jedan podvig u ovoj sezoni – nakon što su prije sedam dana savlali Valensiju, najtrofejniji klub u Evrokupu, izabranici Aleksandra Džikića su “na pleća” položili još jednog velikog favorita za osvajanje trofeja u ovom takmičenju – slavni Virtus sa 86:82.

Crnogorski prvak upisao je treću pobjedu i zadržao maksimalan učinak u dosadašnjem dijelu takmičenja. Virtus je u većem dijelu meča bio u vođstvu, poveo je na startu 8:0, vodi 20:10 i 40:28.

Razlika je u 15. minutu iznosila 13 (42:29), a u 22. minutu 11 poena (52:41).

Budućnost je u finišu treće četvrtine prvi put došla do vođstva (62:61), ali je favorizovani italijanski tim do kraja tog dijela meča uspio da ponovo preokrene rezultat i dođe do vođstva (70:64).

Posljednja četvrtina pripala je domaćinu, koji je u 38. minutu stekao prednost od pet poena (82:77), koju je, uz malo sreće, uspio da sačuva do kraja. Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Džastin Kobs sa 23, Vili Rid je dodao 21, a Petar Popović 12 poena.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.