Šef ruske obavještajne službe se sastao sa direktorom CIA-e
Ilustracija

U Moskvi

Šef ruske obavještajne službe se sastao sa direktorom CIA-e

Sekretar Savjeta bezbjednosti Rusije Nikolaj Patrušev sastao se danas u Moskvi sa direktorom Centralne obavještajne agencije (CIA) SAD Vilijamom Bernsom saopštila je pres služba ruskog Savjeta bezbjednosti.

U saopštenju je rečeno da su Patrušev i Berns razgovarali o rusko-američkim odnosima, ne navodeći više detalja.

Odnosi dvije zemlje su ozbiljno narušeni. Američke vlasti optužile su Rusiju za niz hakerskih napada i miješanje u američke izbore, što je Moskva negirala.

Američki predsjednik Džozef Bajden i ruski Vladimir Putin sastali su se u junu u Ženevi sa ciljem da smanje tenzije između dvije države.

Oni su se složili da pokrenu pregovore o kontroli naoružanja i sajber-bezbjednosti, uz napomenu da postoje oblasti neslaganja.

Putin je prošlog mjeseca opisao odnose sa Vašingtonom kao "prilično konstruktivne" i rekao da je on lično razvio "stabilne odnose" sa Bajdenom. Ruski lider je izrazio nadu da će zajednički interesi na kraju pomoći u normalizaciji odnosa SAD i Rusije.

Patrušev, dugogodišnji bliski Putinov saradnik, smatra se jednim od najuticajnijih zvaničnika Rusije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.