Uprava za šume donirala 1500 sadnica
Foto: Uprava za šume

Uprava za šume donirala 1500 sadnica "Za ljepšu i bolju Crnu Goru"

Povodom obilježavanja 30 godina od proglašenja Crne Gore ekološkom državom, Uprava za šume je podržala akciju pošumljavanja Kučkih Korita, koju je organizovala Agencija za zaštitu životne sredine, u sklopu kampanje "Za ljepšu i zdraviju Crnu Goru“.

Uspješno je kako se navodi realizovana akcija pošumljavanja terena na Kučkim Koritima, u kojoj su osim Agencije za zaštitu životne sredine kao organizatora, učešće uzeli Uprava za šume i lokalna zajednica sa svojim najmlađim predstavnicima.

Kako je istakao VD direktor Uprave za šume, Srđan Pejović, Uprava za šume je u ovu svrhu donirala 1500 sadnica iz sopstvenog rasadnika u Trebaljevu, od čega 1000 sadnica bora i 500 sadnica smrče, koje su posađene na terenu Kučkih Korita.

"U narednom periodu nastaviće se sa ovakvim i sličnim akcijama pošumljavanja, koje će Uprava za šume sa zadovoljstvom podržati kroz donacije sadnog materijala iz svojih rasadnika. Aktivno i odgovorno će se raditi na obnavljanju i zaštiti šumskog resursa, kojem to dugujemo, a sve u cilju ljepše i zdravije Crne Gore u kojoj treba da žive neke buduće generacije", naveo je Pejović.

Akciji su prisustvovali i direktor Direktorata za ekologiju Dušan Bugarin i direktor Agencije za zaštitu životne sredine Milan Gazdić, koji su takođe najavili da će se kontinuirano nastaviti sa ovakvim akcijama pošumljavanja gdje god bude potrebe za tim, a sve u cilju da Crna Gora bude što zelenija i prava ekološka država.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.