Vladika Grigorije: Smeće od tabloida napadalo Amfilohija, optuživali ga da je izdajnik
Vladika Grigorije

Vladika Grigorije: Smeće od tabloida napadalo Amfilohija, optuživali ga da je izdajnik

Uoči obilježavanja godišnjice upokojenja mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, vladika diseldorfski i cijele Njemačke Grigorije Durić govorio je o zaostavštini pokojnog mitropolita, ali i o iskušenjima i napadima s kojima se suočavao.

Između ostalog, Grigorije se dotakao i medijskog linča kojima je bio izložen Amfilohije od strane prorežimskih medija u Srbiji.

“Kad biste u tom smeću od tabloida slušali one neviđene napade – "izdajnik“, „hoće da odvoji, hoće da prevari“… Nisam baš imao stomak to da čitam, a znao sam i ko to piše, pa onda nisam imao ni volje da to čitam… Vidiš sliku i vidiš da nije ništa tačno ono što piše. Najgrđu sliku su birali, a opet ona slika odjednom sve što napišu pobriše. Tako isto možete da se naljutite na njega, može da vas povrijedi… Vi ljuti kao ris. Pođete tamo, vidite ga i odjednom sve nestane”, rekao je, između ostalog, vladika Grigorije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.