Na arheološkom nalazištu Duklja održan tematski Bal pod maskama (VIDEO)
Foto: Mediabiro

Na arheološkom nalazištu Duklja održan tematski Bal pod maskama (VIDEO)

Danas je na arheoloskom nalazistu Duklja organizovan Tematski bal pod maskama a kako je kazala direktorica Turističke organizacije ( TO ) Podgorica Irena Rogošić, sve maske i svi kostimi su morali biti u duhu antičkog doba.

“Projekat je radjen u saradnji sa baletskom školom Princeza Ksenija u cilju dodatne valorizacije i promocije arheološkog nalazista Duklja koje je inače i najznačajniji antički lokalitet u Crnoj Gori, a u vrijeme rimske dominacije predstavljao je najveći urbani i trgovački centar i zato ne bez razloga Duklju nazivamo crnogorski Pompeji. Takodje Turistička organizacija Podgorice kreirala je i tri narativne pjesačke kulturno istorijske rute i jedna od njih pod nazivom Osvrt na prošlost stazama preko brda Gorice vodi nas upravo do ostataka  antičkog grada Duklja”, rekla je direktorica TO Podgorica.

Rogošić je kazala da je ovo  manifestacija koju Turistička organizacija Podgorice po prvi put organizuje u okviru svog programa rada.

“Stoga,  iskazujemo ogromno zadovoljstvo što su se naši sugradjani danas okupili u velikom broju da se zabave, osjete duh antičkog doba i nauče nesto novo o jednom od najznačajnijih kulturno istorijskih lokaliteta grada Podgorice”, kazala je ona.

Maša Vlaović, istoričarka umjetnosti, objasnila je kako su tekle pripreme mališana, za ovaj, kako je rekla, za njih jako značajan događaj.
 ¨Naši mališani su danas predstavili tekst vezan za Duklju, Antički grad iz prvog vijeka i smatram da je to jedna dobra praksa da klinci još od malih nogu dolaze ovdje, i upoznaju se sa našom kulturnom baštinom, i našim kulturnim naslijeđem”, poručila je ona.

 

TO

U okviru kulturno umjetničkog programa prikazan je promotivni film Antička Duklja autorke Vanje Pantović, a nastupio je i kvartet Unique, Tinine zvjezdice, animator Žarko Žabac, a bilo je zabave, mizike i plesa kao što to i priliči ovakvim dogadjajima.

Za učesnike manifestacije bili su pripremljeni i lijepi pokloni, a uživalo se pored dobrog raspoloženja i u dobrom vinu, groždju, suvim smokvama i kolačima.

Turistička organizacija Podgorice će i u narednom periodu sprovoditi aktivnosti u cilju promocije ogromnog kulturnog istorijskog bogatstva glavnog grada, poručuju iz te organizacije.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.