Dobro obaviješten novinar potvrdio: Ćavi se vraća u Barselonu
Ćavi Ernandez

Dobro obaviješten novinar potvrdio: Ćavi se vraća u Barselonu

Posle razgovora sa predsjednikom Barselone Đoanom Laportom, Ćavi Ernandez je prihvatio da postane trener tog kluba, javlja dobro upućeni novinar Skaj Sporta Fabricio Romano.

Barselona će prvo proglasiti novog privremenog trenera. Gotovo izvjesno će to biti sadašnji trener njihovog "B“ tima Serhi Barahun, a onda će posle novembarske reprezentativne pauze tim preuzeti Ćavi.

Legendarni fudbaler sada ugovora posljednje detalje oko raskida saradnje sa svojim aktuelnim klubom Al Sadom, u kome je prije dvije godine počeo da radi kao trener.

Pretpostavlja se da će katarski klub tražiti obeštećenje od oko 1.000.000 eura, što ne bi trebalo da predstavlja problem za Barselonu.

Očekuje se da Laporta do kraja dana proglasi saradnju zvaničnom. Podsjetimo, katalonski klub je sinoć uručio otkaz Ronaldu Kumanu posle poraza od Rajo Valjekana.

U sistem Barselone, sada 41-godišnji Ćavi došao je sa 11 godina i skoro cijelu igračku karijeru proveo je u matičnom klubu, sve do 2015. godine, kada je prešao u Al Sad.

Sa Barsom je osam puta bio prvak Španije i četiri puta prvak Evrope, uz tri trofeja u Kupu kralja. Sa Španijom je svjetski prvak i dvostruki evropski šampion.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.