Princ Čarls otvara klimatski samit COP26
Foto: Agencije

Sledećeg ponedjeljka

Princ Čarls otvara klimatski samit COP26

Britanski naslednik, princ Čarls, govoriće na ceremoniji otvaranja klimatskog samita Ujedinjenih nacija COP26 u ponedjeljak kako bi pozdravio svjetske čelnike, saopštio je iz njegove kancelarije, dan nakon što se kraljica Elizabeta povukla po ljekarskom savjetu.

Devedesetpetogodišnja kraljica magnet je za ostale svjetske čelnike tako da je njeno povlačenje udarac za skup u Glasgovu. Čarls koji će biti sa suprugom Kamilom, održaće uvodni govor kao što je to učinio i na COP21 u Parizu u 2015.

Kraljica, koja je nedavno izjavila da je iziritirana svjetskim čelnicima koji govore o klimatskim promjenama, ali ništa ne čine da bi se njima bavili, trebala je prisutvovati večernjoj recepciji na konferenciji.

Ona će umjesto toga uputiti snimljenu poruku, saopšteno je iz kancelarije.

Čarls je proveo veći dio života zalažući se za ekološka pitanja, i u ovom je mjesecu izjavio da dijeli brige Grete Tanberg i ostalih aktivista da političari samo pričaju i ništa ne čine, prenosi Reuters. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.